9. kolo
28.10.2012 12:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Real Zaragoza - Sevilla FC 2:1

Nedělní polední zápas 9. kola La Ligy mezi Realem Zaragoza a Sevillou přinesl tři branky a nečekanou výhru domácích. Za ty se v prvním poločase trefil Postiga a Sapunaru, Medel v druhé části pouze korigoval výsledné skóre. Sevilla tak zatím nadále zůstává na šesté příčce, Zaragoza se posunula na osmé místo.

Jako favorit do zápasu vstupovali hosté, kteří v minulém kole dokázali porazit Mallorcu. Jenže svoji roli nezvládli, a tak si Real Zaragoza mohl připsat své teprve druhé domácí vítězství. Hosté sice utkání rozehráli ve velkém stylu, jenomže poté přišlo naprosté selhání. Přihrávku Garyho Medela totiž zachytil Franco Zuculini, který našel neobsazeného Héldera Postigu, a ten předvedl celému stadionu své dovednosti, když se obratně vyhnul jak obránci Albertu Botíovi, tak i brankáři Andrému Palopovi a poslal míč do odkryté brány.

Christian Sapanaru brzy na to přidal druhý gól, když po centru Víctora Rodrígueze nikým neatakován poslal hlavou míč opět za záda Palopa. Gary Medel v polovině druhého poločasu sice dokázal snížit díky teči domácího obránce Glenna Loovense, ale nakonec šlo jen o kosmetickou úpravu skóru, neboť nikdo jiný již sítě domácí brány rozvlnit nedokázal.

Oba celky v minulém kole zvítězili, což se odrazilo na sebedůvěře. Jak Zaragoza, tak Sevilla totiž hrály hodně otevřený fotbal, z čehož plynuly zajímavé akce na obou stranách. Do té první se dostal domácí Víctor, který ale nedokázal dát své hlavičce po excelentním centru Postigy dostatečnou razanci. I v další velké šanci se objevil domácí útočník, opět byl ale nedůrazný ve svém hlavičkovém zakončení.

Sevilla se mohla dostat do vedení o pár minut později, kdy José María Movilla naservíroval Álvaru Negredovi míč do pokutového území. Obvykle neomylný střelec a španělský reprezentant ale tentokrát své smrtící zakončení nepředvedl, neboť mířil hodně vedle levé tyče.

Víctor byl poté opět blízko, když donutil Palopa k reflexnímu zákroku, ale gól nakonec přišel až devět minut před koncem první půle, kdy Zuculini skvěle vystihl Medelovu přihrávku a přihrál míč Postigovi. Ten udělal kličku Botíovi a s ledovým klidem obešel i Palopa, a tak zakončoval do prázdné brány. Byl to již jeho devátý ligový gól v sezóně. V nastaveném čase přidal druhý gól Sapanaru, když se na Víctorův přímý kop vyšplhal nejvýše do vzduchu a hlavou poslal míč přímo do rohu brány.

Trenér Sevilly Míchel na nepříznivý vývoj zápasu zareagoval střídáním. Ze hry stáhl Hedwigese Madura a na trávník poslal Diega Perottiho s vírou, že tím svůj tým rozhýbe a dodá mu novou šťávu. A tah se vcelku vydařil. Ze začátku se nic moc sice nezměnilo, ale ke konci si Sevilla vytvořila velký tlak. Snížil mohl Manu del Moral,který dostal do pokutového území přesný míč od Negreda, ale jeho střela postrádala razanci, a tak si s ní brankář Roberto poradil bez větších problémů.

Jenže brankář Zaragozy byl překonán o pár minut později. Nejprve sice dokázal vyrazit hlavičku Baby v bezprostřední blízkosti, jenže míč se dostal přímo na kopačky Garyho Medela. Ten se nerozpakoval a vystřelil, jenže trefil obránce Loovense, od kterého se míč nešťastně odrazil přímo do sítě. Nebýt teče, Roberto by s největší pravděpodobností Medelovu střelu chytil, takto byl ale bez šance.

V samém závěru utkání měl ještě velkou šanci Baba, ale Roberto ve spolupráci s Javierem Peredesem odvrátili vyrovnání. Zaragoza se tak v tabulce posunula do horní poloviny, zatímco Sevilla zůstává na šesté příčce.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
šolim

To bych se moc divil.

Reagovat
smazaný uživatel

nullovi tipy jsou obcas prilis ovladany emocemi

Reagovat
ryzskej

Za sympatický tip

Reagovat
smazaný uživatel

pekne

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

bigpee

Reagovat
smazaný uživatel

*biggpee

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele