23. kolo
10.02.2013 17:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Real Zaragoza - Real Sociedad 1:2

Real Sociedad potvrdil dobrou formu a i nadále je v přímém boji o pohárové příčky. Tentokrát to odnesl Real Zaragoza, jenž v desíti Sociedadu podlehl 1:2 po brankách Griezmanna s Agirretxem.

Hrůzostrašný ligový debut si odbyl domácí levý bek Hector, jenž svůj tým oslabil již po dvaadvaceti minutách a se dvěma žlutými kartami musel předčasně odejít do kabin. V tu chvíli již navíc Zaragoza prohrávala, neboť již v jedenácté minutě se prosadil Griezmann. Z úvodního šoku se domácí nedokázali vzpamatovat. Když navíc po hodině hry zvýšil náskok hostů Agirretxe, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Ani Aponem proměněný pokutový kop z nastavení druhého poločasu již na dělbě bodů nic nezměnil.

Porážka Zaragozy znamená, že i nadále setrvá na šestnáctém místě s nejhorší zápasovou bilancí na domácím stadionu z celé ligy. Přitom začátek měli domácí povedený, prvních deset minut hry bylo nakonec pravděpodobně jejich nejlepší úsek. Ani tehdy se však nedostali k přímému ohrožení branky a první střelu mezi tři tyče zaznamenali až v 75. minutě. To Sociedad byl o poznání efektivnější. Carlos Vela se dokázal uvolnit ve středu hřiště a na hranici území přesně našel volného Griezmanna. Francouzský útočník se sice pohyboval na hraně ofsajdu, ovšem praporek rozhodčího zůstal dole a tak mu nic nezabránilo v bryskním zakončení z druhého dotyku s míčem.

Od této chvíle svěřenci Philippa Montaniera zápas začali ovládat a brzy jim tento cíl ještě ulehčil jednadvacetiletý Hector, jenž si svůj ligový debut po povolání z B týmu příliš neužil. V rozmezí devíti minut uviděl dvě žluté karty, obě za faul aktivního Vely, a po dvaadvaceti minutách se poroučel ze hřiště. O deset minut později navíc zvýšil vedení Sociedadu Agirretxe. Na jeho střelu do horního růžku z hranice šestnáctky byl brankář Roberto krátký. Zjevně odevzdaná Zaragoza nechala hosty naplno dominovat, až dokonce držení míče signalizovalo 67 % ve prospěch baskického celku. Jedině zásluhou Roberta zůstalo skóre v přijatelné podobě.

Jediný moment, kdy si mohli zavýsknout i domácí příznivci, nastal v úplném závěru utkání. Za faul Bergary na Postigu byl nařízen pokutový kop, s nímž si Apono poradil stylovým dloubáčkem. To však bylo jen slabou útěchou pro mužstvo Manola Jimeneze, které se bude muset ohlížet za sebe do sestupových vod. Zato Sociedad může i nadále snít o pohárové Evropě.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zragoza doma konečne vyhra tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak asi nie

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele