29. kolo
30.03.2013 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Real nevyužil zaváhání Barcy, se Zaragozou jen remizoval

Svěřenci trenéra Mourinha nakonec jen remizují se Zaragozou, čímž dávají prostor Atlétiku Madrid. Colchoneros ztrácí na městského rivala jen dva body a mají zápas k dobru. Real dnes spasil Ronaldo, který reagoval na gól Rodriho.

Real Madrid chtěl využít zaváhání Barcelony, navíc mu štěstí přálo. Z posledních devíti zápasů osm vyhrál, jednou remizoval. Aragonská Zaragoza se před zápasem nacházela jen těsně nad sestupem, což chtěla napravit. A že jí to šlo už od začátku! Po pouhých šesti minutách předvedli domácí hráči rychlou a hlavně efektivní kombinaci, která ve středu pole začala u Apoňa, pokračovala u Rodriho a skončila až za zády brankáře Diega Lopeze - 1:0 pro outsidera.

Bílý balet přitančil s rychlou odpovědí, která ale už tak efektivní nebyla - vrchní tanečník Ronaldo se pouze zastřeloval. Jinak to ale rozhodně nebyla ofenzivní smršť, k další šanci se po Jimenezově chybě dostal hlavičkující Pepe. Zkušený stoper ale minul.

Madridský celek tlačil svého soupeře stále víc a z jeho aktivity se zrodil další gól utkání. Vyrovnávací gól vstřelila po krásné kombinaci s Gonzalem Higuainem portugalská primadona, Ronaldo se trefil krásně k tyči Jimenezovy brány.

Uběhly sotva tři minuty a Real mohl vývoj utkání otočit. To by ale musel Modičův centr Essien zpracovat lépe. Takto nechal pouze vyniknout brankáře Jimeneze a drama mohlo pokračovat i ve druhé půli.

Trenér Mourinho byl nejspíš v kabině hodně slyšet, protože už po čtyřech minutách se Bílý balet dostal do další výborné šance. Nejprve Jimeneze nepřekonal Cristiano Ronaldo, po něm dorážel Marcelo do tyče a do třetice všeho špatného se neprosadil ani Essien. Ghanský záložník napálil míč mimo bránu.

Ztracené vedení mohl Zaragoze vrátit Helder Postiga, respektive neschopnost obránců hostí odkopnout míč. Portugalský útočník se vřítil do vápna Realu a míč se od něj odrazil tak, že Diego Lopez musel předvést opravdu výborné a hlavně rychlé reflexy, aby svůj celek uchránil před inkasováním.

Úkolem německého reprezentanta Khediry je spíše zastavovat akce soupeře a zakládat vlastní. Nyní ale došlo i na zakončení. Khedira postupoval na brankáře Jimeneze, který ale dobře přečetl vývoj akce a dobrým zákrokem podržel svůj celek nad vodou. Zakončení je naopak prací Postigy, portugalský útočník si počkal na přesný centr ze strany a Diego Lopez musel opět ukázat své schopnosti, aby stav zůstal alespoň remízový.

A další díl minisouboje Lopez kontra Postiga, opět s vítězem v barvách Realu Madrid. Také tentokrát se musel Lopez činit, ale nakonec zakončení Heldera Postigy vytáhl nad břevno. Rozhodnout se snažil i Cristiano Ronaldo, který po sprintu ze strany a typickém zakončení pořádně protáhl brankáře Jimeneze. Tlak Realu se s ubývajícím časem zvyšoval, po akci Di Marii ale opět v pokutovém území kraloval Jimenez. Brankář Zaragozy tak dnes večer přispěl k nečekanému úspěchu svého týmu, domácí remizovali s Realem 1:1.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Aldeano

Real vyhraje a jěště prožene Barcelonu Zaragoza snad konečně sestoupí

¡Hala Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vypadá to , že Real si přeje, aby Barcelona byla stále ve správné zápasové zátěži pro Ligu mistrů a taky aby se pokusila o překonání bodového rekordu z minulého ligového ročníku.

V zaragoze předvede maximum a zvítězí rozdílem tří gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ztratily sme Ozila do konce sezony...nejspíš utrženej sval

Reagovat
smazaný uživatel

tak SNAD s mesutem nic není,na německých stránkách sem se dočetl,že má něco se svalem a skončila pro něj sezona ale asi sem si to blbě přeložil...Tak aspon budu za debila

Reagovat
loki5

Lol a to jsem myslel že Real využije zaváhání Barcy. Jinak doufám že to Ozilovo zranění není vážné je to špílmachr a jeden z nejslušnějších hráčů Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 benzema, kristina

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
Ed_Hazard

Marcelo chytá pomaličky formu, dnes by sa mal ukázať v dobrom svetle. pre Callejona, celý týždeň makal takže dnes si ten základ zaslúži.

TIp: 0:3

Reagovat
Robík

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Real solidárně...

Reagovat
Robík

Tak to by jsem neřekl,že solidárně.Real byl marný.Celta měla štěstí.Oba hráli s adepty na sestup,takže slabá motivace.Barcu to nemusí mrzet.Máme zítra důležitější zápas na PSG.AC už se opakovat nebude. BARCELOOONA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To proste nepochopis...barca jednou taky zavaha a real toho nedokaze vyuzit...nic by to nezmenilo ale de o princip

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele