33. kolo
27.04.2013 22:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Real Zaragoza - RCD Mallorca 3:2

Real Zaragoza se odpoutal ode dna španělské tabulky, když v dramatickém zápase se spolubojovníkem o záchranu v La Lize Mallorcou zvítězil 3:2. Vítězný gól vsítil těsně před koncem řádné hrací doby Ruben Rochina.

Mallorca se dostala velice rychle do vedení, když se už v 11. minutě dokázal trefit Tomer Hemed. Domácí ale dokázali vývoj zápasu otočit góly Francisca Montaňése a Héldera Postigy. Ostrované však před koncem zápasu srovnali skóre zásluhou Javiera Arizmendiho. Zaragoza ale nakonec brala všechny tři body, když se v 88. minutě dokázal prosadit Rochina. Arzmendimu se sice ještě podařilo vsítit druhý gól, ten ale nebyl uznán kvůli ofsajdovému postavení.

Tento výsledek ukončil desetizápasový vítězný půst Zaragozy, kvůli kterému se tým dostal až na samé dno španělské tabulky. Nyní však poskočil na 18. příčku a na poslední místo poslal právě Mallorcu.

Mallorca do zápasu vstoupila energicky a sálala z ní touha po vítězství. K tomu udělala první krok již v 11. minutě, když Giovani Dos Santos poslal míč z přímého kopu do pokutového území, kde na něj dosáhl Hemed. Opřel se do míče hlavou a přesným zakončením překonal brankáře Roberta Gaga. Hosté pak mohli o šest minut později navýšit své skóre, když se ke střele dostal Alejandro Alfaro. Jeho povedená rána ale skončila pouze na pravé tyči.

Zaragoza se chvíli na to konečně dostala také do zápasu a Antonio Apoňo hlavičkoval v dobré příležitosti jen těsně nad bránu Duduho Aouata. Víctor Rodríguez navázal střelou těsně nad břevno a Montaňés se chvíli na to mohl radovat z vyrovnávacího gólu, když se trefil na hranici pokutového území.

Vyrovnání pokropilo domácí živou vodou a Aouate se musel v bráně činit, aby do konce prvního poločasu udržel stav nerozhodný. Nejprve musel zasahovat proti povedené střele Adama Pintera a poté se musel vytasit s ještě lepším zákrokem, aby zamezil gólu hlavičkujícímu Lozanu Rodrimu. Mallorca se sice snažila dostat se opět do vedení, ale nakonec to byli domácí, komu se to povedlo. Rodríguez načechral centr do pokutového území a Postiga míč uklidil do sítě přesnou hlavičkou. Zaznamenal tak již svůj 12. gól v sezóně.

Hosté se opět snažili o změnu výsledku, tentokrát o vyrovnání, ale největší šance Arizmendiho a Hemeda neměly gólové parametry. Skóre se srovnalo sedm minut před koncem zápasu, když domácí brankář Roberto nevyhodnotil situaci před svojí brankou ideálně a nabídl příležitost Arizmendimu. Střídající hráč jí nepohrdl a vyrovnal na 2:2.

Ovšem Zaragoze se podařilo vsítit tři minuty před koncem zápasu vítězný gól, když se Rochina, útočník na hostování, uvolnil z obranného bloku Mallorci a přesnou střelou po zemi překonal Aouata. Ve čtvrté minutě nastavení byla ještě Arizmendiho hlavička vytáhnuta parádním zákrokem Roberta na roh. Z něj se stejnému hráči podařilo míč dopravit do sítě, kvůli ofsajdu ale gól nebyl uznán a výsledek se již neměnil.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
goodbay

plichta by byla ideál

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele