34. kolo
05.05.2013 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Zaragoza - Rayo Vallecano 3:0

Real Zaragoza se vrátil do boje o udržení v La Lize, když poprvé v tomto roce dokázal navázat na výhru z minulého kola. Střelecké probuzení odnesl po Mallorce i tým Raya, který podlehl bez většího odporu 0:3. Tým z Madridu nevyhrál už čtvrté utkání v řadě, přesto mu stále patří 8. příčka.

Za domácí se nejprve trefil z penalty Apoňo, na kterého dokázal přesným zakončením navázat Rodri. Autor prvního gólu si nakonec připsal ještě jeden, který padl až v nastaveném čase. Díky této výhře se Zaragoza posunula ze sestupové zóny na 16. místo.

Zaragoza ukončila v minulém kole patnáctizápasové čekání na výhru, když dokázala zdolat 3:2 Mallorcu, a další tři body získala dnes proti týmu z horní poloviny tabulky.

Domácí vstoupili do zápasu velmi dobře, když se už ve 4. minutě ocitl v první větší šanci Pedro Montaňés. Jeho střela ale mířila těsně vedle tyče. O chvíli později se vyznamenal brankář hostů Rubén, který vychytal hlavičku Alvara po povedeném přímém kopu Apoňa.

Tlak Zaragozy se na skóre projevil ve 25. minutě, kdy se Abrahamova střela zastavila v pokutovém území o ruku Jordiho. Rozhodčí se rozhodl odpískat velmi přísnou penaltu, ke které se postavil Apoňo. Brankáře poslal na druhou stranu, a tak mohli domácí slavit vedení 1:0.

Rayo se v první půli dostalo pouze do jedné vážnější šance, když z dálky vypálil Alejandro Domínguez, brankář Roberto byl pozorný a nepřipustil srovnání skóre.

Uběhlo pouhých šest minut druhého poločasu a Zaragoza už vedla dvougólovým rozdílem. Hélder Postiga hlavičkoval na bránu, Rubén míč dokázal vyrazit, ale pouze k nohám Rodriho, který balón dokázal dopravit do prázdné brány.

I ve druhé pětačtyřicetiminutovce se hosté dostali pouze do jedné příležitosti. Byl to opět Domínguez, který se snažil prosadit, ale i tentokrát dokázal Roberto jeho ránu zpacifikovat.

V první minutě nastavení byl velice blízko gólu Postiga, ale hlavičkoval pouze do tyče, ovšem domácí fanoušci nebyli o vstřelení branky připraveni, protože o minutu později prostřelil Apoňo vše, co mu stálo v cestě a uzavřel skóre zápasu na 3:0.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
goodbay

Zaragoza má podle mě nejlehčí los, takže se nejspíš opět zachrání.

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele