16. kolo
16.12.2012 12:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Zaragoza - Levante UD 0:1

Fotbalisté Zaragozy se určitě chtěli v domácím prostředí více oddálit sestupovým příčkám a mohli se posunout do středu tabulky, ovšem ve vyrovnaném utkání s letošním účastníkem Evropské Ligy z Levante neuspěli a museli skousnout porážku 0:1. Kvůli tomu jsou v tabulce na třináctém místě a ještě mohou o jednu pozici klesnout. Levante se naopak se sedmadvaceti body propracovalo na páté místo a po tomto kole může být nejhůře šesté.

Hosté rozhodli o svém vítězství už po necelých dvaceti minutách hry, poté se snažili bránit těsné vedení. Nakonec se jim to podařilo, i když závěr utkání byl hodně nervózní a v poslední minutě hosté hráli v oslabení bez vyloučeného Christiana Lella. V úvodní čtvrthodině se nic zajímavého nedělo, poté ale přišla první větší možnost hostů. Nejprve z patnácti metrů vypálil Barkero a trefil tyč, dorážející Rubén Garcia nepochopitelně pálil před prázdnou klecí mimo.

Nicméně už v 19. minutě Levante vsítilo jedinou branku utkání. Po krásné individuální akci dokázal Michel procedit přihrávku před branku a Garcia ve skluzu dopravil míč se štěstím do branky. Ihned na to mohl navýšit skóre Michel, nicméně Jiménez jeho dělovku doprostřed branky zneškodnil. Na druhé straně zahrozil v polovině úvodního dějství Postiga, jenže rána šla také doprostřed branky a Munúa míč chytil.

První poločas byl celkově hodně bohatý na šance a po necelé půlhodině hry opět zahrozili hosté, když po pasu z pravé strany a následné hlavičce Martinse odvrátil míč fantasticky na roh brankář Jiménez. Po změně stran byli domácí aktivní a deset minut na to mohli srovnat. Avšak po kolmici pálil Montanes z příliš velkého úhlu a o pár decimetrů vedle levé tyče. Stejný hráč selhal přesně o deset minut později z totožné pozice a mířil těsně mimo.

Montanes zlobil obranu Levante po celou dobu a dělal jí velké vrásky, dvě minuty před koncem spálil poslední větší šanci zápasu. Po krásném pasu zkusil vypálit z první, jenže brankář Munúa vytáhl ze svého repertoáru výborný zákrok a podržel svůj tým. V samém závěru zdržoval Lell a rozhodčí mu ukázal druhou žlutou kartu, nicméně Zaragoza už neměla čas a nakonec početní výhodu ani nespočet šancí nedokázala zužitkovat.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Veselac

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele