7. kolo
06.10.2012 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Zaragoza - Getafe CF 0:1

To byla panečku řežba! Velmi důležitou výhru si dnes připsalo Getafe, jež si dokázali odvézt tři body ze hřiště Zaragozy. V utkání bylo k vidění hned deset karet, celé tři přitom byly červené barvy! Rozhodnutí nakonec přinesl jediný moment, totiž penalta hostujícího Castra.

Prakticky hned od úvodního hvizdu byla na trávníku pořádně rušno, oba týmy se do soupeře pustily zostra. Ani ne však fotbalově, místo toho diváky zvedaly ze sedadel ostré souboje, nešetrné fauly a karty. A už v deváté minutě šli domácí do deseti, za nesmyslný faul na Lacena ve středu hřiště byl bez předchozího napomínání vyloučen záložník Zaragozy Romaric. Přesto měli domácí první šanci zápasu, na Postigu letěl vynikající centr, portugalský útočník ovšem nedokázal přesně zakončit.

Domácí velmi poctivě bránili, na protiútoky jim však příliš sil nezbývalo, a tak se stále bojovalo daleko od obou branek s tím, že balón drželi na kopačkách hosté. Jediné nebezpečí tak znamenaly, jak už to v souboji podobných týmů bývá zvykem, standardní situace. Po jedné z nich byla Zaragoza opravdu velice blízko úvodní trefě zápasu, Sapunaru však trefil břevno Moyovy svatyně! A krátce před pauzou ještě jednou domácí - tentokrát hlavičkoval Postiga, jenže Moyá působil jistým dojmem a dokázal situaci vyřešit.

Ve druhém poločase už se Getafe začalo konečně dostávat i dopředu, hned po čtyřech minutách hry pak mělo vlastně první opravdovou možnost. Samozřejmě u toho byl Barrada, letos jednoznačně nejlepší hráč madridského celku, na Roberta si ovšem nepřišel. Rozhodující moment celého utkání přišel krátce po hodině hry, kdy nabíhajícího José Mariho srazil v šestnáctce González, byl vyloučen a pochopitelně se kopala i penalta. Tu se štěstím proměnil Diego Castro a poslal Getafe do vedení.

Prakticky okamžitě mohl na 2:0 zvýšit Álvaro Vázquez, jenže Roberta nepřekonal. Domácímu gólmanovi se dobře vedlo také proti zakončení Arandy, patnáct minut před koncem vychytal i Apoňa a poslední příležitost dnešního duelu měl domácí Sapunaru, ani nadvakrát ale bod svému týmu zařídit nedokázal. V závěru byl ještě vyloučen hostující Barrada, na výsledku 0:1 se však už nic nezměnilo...

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele