31. kolo
14.04.2013 19:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Real Zaragoza - FC Barcelona 0:3

Cristian Tello se stal barcelonským hrdinou v zápase proti Zaragoze, když se hned dvakrát trefil do soupeřovy brány a velkou měrou tak přispěl k jednoduchému vítězství 3:0. O třetí gól se postaral Thiago. Zaragoza tak nadále setrvává na sestupových příčkách.

Zaragoza dokázala ze 30 zápasů vytěžit pouze 27 bodů, což nestačí na lepší než 18. pozici. Své postavení a statistiku si nedokázala zlepšit ani proti velmi silnému soupeři, kterému se jí nepodařilo dát ani jednu branku. Barcelona udělala v sestavě oproti čtvrtfinálovému zápasu Ligy mistrů proti Paris Saint-Germain hned sedm změn, přesto dokázala utkání kralovat a díky vítězství si udržela třináctibodový náskok v čele ligové tabulky.

Do hry nenastoupil Lionel Messi, který nemá zcela v pořádku stehenní sval, a trávník svými kopačkami nepošlapali ani Andrés Iniesta, Sergio Busquets, Jordi Alba, Gerard Piqué, Pedro a David Villa. Své kvality mohli místo nich ukázat Marc Bartra, Martin Montoya, Alex Song, Thiago, Alexis Sánchez, Cesc Fábregas a Cristian Tello.

Zaragoza se z vítězství neradovala už od půlky prosince a oproti minulému prohranému utkání s Deportivem La Coruňa musela udělat tři změny v sestavě. Kvůli zranění totiž nemohli nastoupit Edu Oriol, Christian Romaric a trest nepustil do hry Abrahama. Do první výrazné šance zápasu se dostal Tello, který dalekonosnou dělovkou vylekal domácí fanoušky, ale první gól nakonec přišel až o tři minuty později, to se v pokutovém území opřel do míče Thiago a trefil přesně levý horní roh Jiménezovy brány.

Hélder Postiga vyprodukoval ve 25. minutě první šanci domácích, ale z dálky se mu nepodařilo nasměrovat střelu mezi tyče Valdésovy svatyně. Barcelona ale byla aktivnějším celkem a ještě před poločasem dokázala zvýšit na 2:0. Tello předvedl krásnou kombinaci s Thiagem, kterou rozebrali domácí obranu a Tello poté obstřelil bezmocného Jiméneze a poslal míč přesně k tyči. Domácí se nepříznivý vývoj zápasu snažili zareagovat dvojím střídáním, kdy šli ze hřiště Martin José Mari a Víctor Rodríguez a jejich místa zaujali Apono a Ortí. Jenže ani výměna hráčů obraz hry příliš nezměnila.

Barcelona vstoupila do druhé půle v podobném stylu, kterým ukončila první poločas, když se do příležitosti dostal Alexis Sánchez a svým lobem nastřelil tyč. V 53. minutě už hosté vedli 3:0 a o gól se opět postaral Tello. Uvolnil se na levé straně, jednoduše obešel Apona a prostřelil domácího brankáře.

O pár minut později útočil Tello na hattrick, ale Jiménez dokázal jeho technickou střelu vyškrábnout nad břevno. Z následného rohu se dostal k zakončení Fábregas, ale i tentokrát byl domácí brankář připraven. V závěru zápasu se domácí dostali ještě do několika šancí, ale nedokázali proměnit ani ty vyložené, a tak zaslouženě prohráli.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
LAM

Valdes-Alves,Pique,Bartra,Alba-Song,Thiago,Iniesta-Tello,Messi,Alexis.

Teda jestli bude hrát už Messi a doufám že jo.Jinak na jeho post asi cesca no.A hlavně chci vidět snahu a pěknej fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Robík

JO!!!Prý bez Lia ten Bayern nedáme.Nebude to lehké,ale věřím,že postoupíme

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, bude to těžký, ale máme dobrej kádr..zvládnem to!

Reagovat
smazaný uživatel

Leo bude na Bayern ve 100% formě

Reagovat
smazaný uživatel

Další důležitý zápas v bitvě o titul , případné vítězství by nás zase kousek posunulo a i když musíme mít ze soupeře respekt, je potřeba vidět , že nás ještě čeká těžší serie ligových zápasů,a tak bychom měli ty dva nejbližší, mezi kterými tentokrát není uprostřed týdne žádný zápas,zvládnout s plným ziskem a přiblížit se tak k cíli výrazným krokem. V případě takového úspěchu by nám k titulu stačilo získat v šesti zápasech pět bodů(!).

Reagovat
smazaný uživatel

Na supiske nie je ani Messi ani Iniesta to moze byt zaujimave

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne moc zajímavý viď ?

Reagovat
Robík

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Pharrell

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

jestli chlapci opaleny nevyhrajou , tak mam 6 litru v .... takze musi

Reagovat
berger321

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-3 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

GooooL !

Reagovat
smazaný uživatel

yes

Reagovat
smazaný uživatel

GoooL II.

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

GoooL! Barcelona 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

ženo jedna

Reagovat
smazaný uživatel

Tello výbornej ! budoucí STAR !

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xz0dog_zaragoza-0-3-barcelona_sport#from=embediframe

Thiago Alcantara

Cristian Tello

Tohle je Barca, každá hvězda je nahraditelná

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele