13. kolo
26.11.2012 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Zaragoza - Celta Vigo 0:1

Sedm zápasů to trvalo, než se konečně Celta Vigo dokázala prosadit také na hřišti soupeře, přidala k solidním domácím výkonům první body zvenku a znovu se oddálila sestupovým pozicím. Šestkrát narazila, z toho čtyřikrát byla horší pouze o gól, až ve třináctém kole to však dokázala. A odnesla to Zaragoza, kterou položil svou trefou v závěru Iago Aspas...

Hostům vyšel už samotný vstup do dohrávaného pondělního utkání, už po několika sekundách mohl otevřít skóre Bermejo, pouze však nechal vyniknout gólmana Roberta. Po několika minutách se však obraz hry zcela změnil, domácí podle očekávání převzali taktovku a začali svého soka přehrávat. Do šancí se ovšem Zaragoza nedostávala, a když už přišel alespoň malý náznak nebezpečné situace, vyběhl včas proti Montaňésovi Varas a svůj tým uchránil.

V šestnácté minutě jakoby se Víctor Rodríguez nemohl dále dívat na ofenzivní neschopnost svých spoluhráčů, a tak se pokusil překvapit Varase ranou ze třiceti metrů, a přestože pálil tvrdě a hostující brankář se za balónem pouze ohlédl, nakonec si mohl oddychnout, Rodríguez totiž těsně minul. Na druhé straně zase ohrozil bezbrankový stav Aspas, ani on ale prostor mezi třemi tyčemi nenašel.

Do konce poločasu ještě zkoušel štěstí Oriol, leč neuspěl, ani standardní situace v podání Rodrígueze pak očekávané rozuzlení nepřinesla, první pokus směřoval do zdi, ten druhý pánu bohu do oken. Po přestávce se Zaragoza zlepšila, zvýšila své úsilí a výsledkem byly solidní příležitosti. Už po pár minutách musel Varas vyrážet ránu Rodrígueze, akce ale pokračovala a po dalším centru a hostující gólman si musel poradit i s hlavičkou Postigy.

Poté bylo k vidění několik střel z úctyhodné vzdálenosti, které ovšem nemohly na případný úspěch snad ani pomýšlet. Postupně to zkoušeli Fernández, Montaňés a Rodríguez, všichni tři však mohli jen schovat tvář v dlaních. Až po pětadvaceti minutách druhého poločasu o sobě dali vědět také hosté, ovšem hned z toho byla obrovská příležitost Aspase. Ten se ocitl v šestnáctce soupeře zcela zapomenutý, Roberta však v přímém souboji nepřekonal. V osmdesáté třetí minutě už se ale hosté mohli radovat z možná trochu nezasloužené, jenže o to důležitější vítězné braky. To se po přihrávce Laga prosadil Iago Aspas a přihrál Celtě první venkovní tři body.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
randi

Celta venku neboduje, i tady by měla Zaragoza doma nechat všechny 3 body!

Reagovat
zde73

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
robertWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele