38. kolo
01.06.2013 21:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Real Zaragoza - Atlético Madrid 1:3

Real Zaragoza sice nesehrál s Atlétikem špatné utkání, ale nyní je čas definitivně uznat svoje limity a soustředit se na druhou nejvyšší soutěž. Minimálně rok totiž v La Lize Zaragozu neuvidíme.

Atlético zvládlo generálku bez Radamela Falcaa, i když mělo namále. Na La Romaredě se totiž bojovalo především v závěrečných minutách. Právě ty rozhodly o třech bodech pro svěřence trenéra Simeoneho a sestupu Realu Zaragoza. O branky se postarali Arda Turan s Diegem Costou, na straně domácích se trefil zkušený Hélder Postiga.

Do první velké šance se prodral Apoňo, jeho ránu z voleje ale belgický brankář Thibault Courtois vyrazil. Po čtvrthodině se poprvé ozval brazilský útočník Diego Costa, jehož hlavička po přesném centru skončila na spojnici břevna a tyče! Diego Costa nastřílel v právě skončeném ročníku již devatenáct branek a po odchodu Falcaa na něj budou spoluhráči asi hodně spoléhat. Costa ale není jen zakončovatel, jak ukázal krásnou individuální akcí a následnou nahrávkou na méně obsazeného Kokeho. Záložník Atlétika ale mířil nad bránu.

První poločas uzavřel právě Koke, jehož centr proměnil v branku nabíhající obránce Miranda. Šok domácích fanoušků i radost Mirandovu ale zkrotil sudí Javier Estrada, jenž pískl ofsajd. Ani začátek druhého dějství nenaznačoval nějaké převratné ofenzivní kousky, oba týmy spíše vyčkávaly a v případě domácích i napjatě očekávaly výsledky souběžně hraných zápasů.

Vlastně až do pětaosmdesáté minuty by se dalo říct, že jsme sledovali utkání plné emocí, ale na branky a gólové příležitosti vůbec poněkud slabé. O to víc šancí nám hráči připravili před koncem utkání. Střídající Arda Turan byl tím správným impulsem na otevření obrany domácího týmu - prokličkoval až k zakončení a přesnou ranou poslal hosty do vedení.

Navýšit mohl střídající mladík Oliver Torres, jenž dokonce z blízkosti trefil břevno! A to mohlo hosty mrzet, protože jen o minutu později proměnil Montaněsův centr ve vyrovnávací branku zkušený Portugalec Hélder Postiga! Zaragoza stále ještě žila...

Vše ale smetly dva rychlé góly Diega Costy z nastaveného času. V obou střílel brazilský útočník do téměř opuštěné brány. Zaragoza tak končí svou letošní pouť nejen porážkou, ale také sestupem do druhé ligy. Zaragoza se v duchu svých tradic nevzdala, přesto však svůj boj prohrává, na La Romaredě bude ještě dlouho truchlivo...

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Veselac

X2

Reagovat
smazaný uživatel

Strasny blazni to Atletico, oni proste celej zapas hrajou tuzku a dohanej to v nastaveni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele