26. kolo
03.03.2013 21:00 CET
3 : 3
(0:1)

Reportáž

Gólové hody v San Sebastiánu končí smírem

Šest gólů padlo na stadionu Anoeta, diváci se rozhodně nenudili. A ti, kdo kvůli pozdní hodině snad nepřišli, si možná budou rvát vlasy na hlavě - dnešní utkání bylo vše, jen ne nezajímavé. Viděli jsme šest branek, po třech na každé straně.

Hosté sice otevřeli skóre zápasu, ale nakonec to byli právě oni, kdo musel dotahovat. Nakonec pro sevillský klub vše dobře dopadlo, cenná remíza je na světě a pravděpodobně ani jeden divák se nenudil.

Tak se na to galapředstavení podívejme postupně. Už v páté minutě bylo jasné, že se ani jeden z celků nepřijel jen bránit nájezdům toho druhého. Carlos Vela má velmi dobrou formu, je aktivní a rád protahuje gólmany svými jedovatými střelami. To ukázal i proti brankáři Adrianovi, který měl co dělat, aby jeho ránu vytěsnil. Své štěstí zkoušel také Dorlan Pabon, ale s podobným efektem.

Po více než dvaceti minutách mohli jít domácí do vedení, branku Antoina Griezmanna ale sudí anuloval - ofsajd. A tak se poštěstilo hostům. Brankář Claudio Bravo si neporadil s únikem Jorgeho Moliny a útočník Betisu otevřel skóre.

Konec první půle ničím zajímavý nebyl, o to větší smršť čekala na místní nadšence hned z kraje druhé. Mikel González předvedl snad nejhorší obranný zákrok kola, při pokusu o odvrácení nebezpečí ohrozil vlastního brankáře a Dorlan Pabon měl velmi snadnou úlohu.

San Sebastián se ale nevzdal a snaha se mu vyplatila. Agirretxe vyhrál hlavičkový souboj, dostal míč na volnějšího Carlose Velu a mexický talent vstřelil svou dvanáctou letošní branku.

To ale v žádném případě nebylo vše - San Sebastián se chystal k velkému obratu. Neuběhla ani hodina hry, když se v zápase poprvé objevil nerozhodný výsledek. Na 2:2 srovnával hlavičkující Martínez, jehož přesné zakončení brankáře Adriana překvapilo.

Domácí Real Sociedad ucítil šanci a povedlo se mu dokonat obrat! Jen o čtyři minuty později zahrál v pokutovém území rukou obránce Ángel López a sudí Ignacio Iglesias nařídil pokutový kop. K jeho zahrávání se postavil zkušený Xabi Prieto a panenkovským dloubákem udělal domácím příznivcům radost.

Stále to ale nebylo z hlediska gólů vše. Hrdinou hostí se stala nová posila, mladý útočník Dorlan Pabon. Na jeho střelu neměl brankář Claudio Bravo nárok - 3:3!

Antoine Griezmann zlobil obranu soupeře, jeho centr si v závěru málem srazil do vlastní brány Antonio Amaya. S remízou se domácí hráči prostě smířit nechtěli, poslední ránu utkání měl na svědomí De La Bella. Jeho krásná střela ale na remíze nic nezměnila.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-2

Reagovat
Robík

1.1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodne lepsi forma domacich 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele