35. kolo
13.05.2013 22:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Real Sociedad - Granada CF 2:2

Drama v San Sebastianu končí remízou! Ještě pár minut před koncem pěli domácí fanoušci oslavné tříbodové chorály, radost jim ale v nastaveném čase pokazil Garcia Recio. Real Sociedad tak v boji o čtvrté místo ztrácí.

Blíže k vysněným třem bodům a pojištění čtvrté příčky posunul Real Sociedad kanonýr Agirretxe, který se trefil dvakrát. Ani jeho góly ale domácímu týmu nakonec nestačily, neboť pár okamžiků před konečným hvizdem sudího Estrady Fernándeze stanovil remízový výsledek Recio.

Po pomalejším rozjezdu, kdy se Real Sociedad spíš zastřeloval, přišla pro hosty tvrdá rána. V deváté minutě se centrovaný míč snesl na hlavu nabíhajícího Imanola Agirretxeho, který se hlavou nemýlil a posunul míč za záda brankáře Roberta! Domácí tak podle papírových předpokladů naplnili roli favorita a brzy vedli.

Jenže Granada se nevzdala a jala se útočit. Nejprve si sice Youseff El Arabi zapsal do statistik utkání žlutou kartou, kterou obdržel za faul. Jen o minutu později se ale představil v roli, která od něj byla očekávána více - coby útočník vstřelil vyrovnávací branku. Střelu Gabriela Torjeho brankář Claudio Bravo ještě stihl vyrazit, dorážku El Arabiho ale nikoli.

Domácí opět spoléhali na rychlé protiútoky, které táhl a také zakončoval především Antoine Griezmann, ale jeho pokusy mířila nad bránu. Právě když se zdálo, že sudí Estrada ukončí první poločas za remízového stavu, přispěchal po delší odmlce opět Imanol Agirretxe. Asistencí se může pyšnit Carlos Vela, jehož přesný centr opět našel toho správného muže - 2:1.

Cit pro hru ukázal také Gonzalo Castro, jenž přesnou nahrávkou poslal do úniku Agirretxeho, talentovaný útočník ale hattrick nezkompletoval. Hostující obrana může za nápravu svého výpadku vděčit především brankáři Robertovi, po jehož vyběhnutí míč ještě zazvonil o tyč!

Po hodině hry mohl na stadionu Anoeta panovat opět remízový výsledek - stačilo, kdyby El Arabi ve velké šanci mířil přesněji. Takto trefil marocký útočník jen brankáře Brava a od něj se míč odrazil na rohový kop. S remízou se nechtěli smířit ani domácí, na rozdíl dvou branek mohl zvýšit Carlos Vela. Jeho štiplavé ráně ale přeci jen několik centimetrů scházelo. Druhý gól Granady mohl vzápětí vstřelit Nolito, se střelou mladého útočníka si brankář Claudio Bravo na poslední chvíli poradil a konečky prstů ji vyrazil.

Hra v křídelních prostorách Realu Sociedad opravu vyhovuje, dnes to nebylo jinak. Krásnou akcí se prezentoval mexický mladík Carlos Vela, kterou zakončil přesnou střelou. Radost mu ale zkazila tyč! Na konci utkání mohl tým trenéra Montaniera rozhodnout, ale střídajícího Daniho Estradu s vypětím všech sil brankář Roberto vychytal. Co víc, podržel svůj tým v nouzi největší a to se Granadě vyplatilo. V tříminutovém nastavení totiž triumfovala - po závaru před Bravem se k míči dostal mladík Recio, který za hranicí pokutového území propálil vše, co mu stálo v cestě! Granada vybojovala cenný bod a je šestnáctá. Stále tak bojuje o záchranu.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
RS

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Veselac

X

Reagovat
smazaný uživatel

Obrovska skoda, Sociedadu utekly 3 body o par minut, to proste nasere, kazdopadne furt si na skore drzej pozici, ze ktery maj predkolo LM, takze to uz jenom dohrat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele