10. kolo
03.11.2012 20:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Real se vítězně protrápil k Mourinhově stovce

Zase to nebyl žádný ofenzivní koncert v podání Bílého baletu, zase to spíše než cokoliv jiného připomínalo silné trápení. Výsledek je však ve všech ohledech vydařený. José Mourinho dosáhl na své sté vítězství na lavičce Realu, Michael Essien a Luka Modrić se dočkali své premiérové trefy za madridský celek a domácí se výrazně zlepšili i ve skóre.

vše vlastně rozhodla dvouminutovka v rozmezí mezi třiadvacátou a pětadvacátou minutou, během níž vstřelili domácí dva góly a po zbytek zápasu už jen kontrolovali průběh utkání, až opět v samotném závěru dvakrát udeřili a stanovili konečný stav na 4:0.

Po zahřívacích, a nutno říct že velice nudných úvodních patnácti minutách se konečně začalo trochu hrát především zásluhou Cristiana Ronalda. Ten po čtvrthodině hry ovšem hlavičkoval po centru Di Maríy mimo. Portugalec zakončoval zanedlouho ještě jednou, tentokrát po povedené přihrávce Arbeloy, ani tentokrát si však na Roberta v bráně Zaragozy nepřišel. Iker Casillas byl poprvé v permanenci proti ráně Héldera Postigy, jenž pálil zpoza šestnáctky nikým neatakován, jenže domácí brankář zasáhl skvěle.

Ale už o tři minuty později přišla vlastně rozhodující chvíle celého zápasu. Běžela dvacátá třetí minuta, když od rohového praporku odcentroval Modrić, Albiolovu hlavičku vyrazil Roberto jen před sebe a dobíhajícímu Gonzalu Higuaína zbyla velice jednoduchá úloha. A uběhly jen další dvě minuty a vedení Realu už bylo dvojnásobné, to Di María nejprve neúspěšně z pravé strany centroval, když se k němu míč vrátil, tak nejprve Roberta nepřekonal, třetí pokus už ale přinesl Bálému baletu druhou trefu. Poslední možnost úvodního poločasu měl Ronaldo, jenže těsně netrefil.

Hosté se po přestávce zlepšili a začali branku Casillase obléhat ve větším počtu, gól však stále ne a ne přijít. Nedočkal se ho Víctor, který střílel přesně, domácí brankář ale vytáhl vynikající zákrok. Výrazně méně práce měl Casillas se zakončením Paca Montaňése, jenž to zkoušel z opravdu velké dálky. Obrovskou příležitost vrátit Zaragozu do zápasu měl na kopačce José Mari, jenže poslal balón jen do břevna.

V šedesáté osmé minutě se hosté konečně dočkali a dopravili míč do soupeřovy sítě, Postigova trefa však chybně nebyla uznána pro údajný ofsajd. Abrahamova tečovaná rána skončila v rukavicích Casillase, pak se zase dvakrát připomněl Ronaldo, stejně jako Messi ale dnes síť soupeřovy branky nenapnul. Nejprve jeho rána z volného přímého kopu olízla břevno, pak ho zase zblízka vychytal Roberto. Dvě minuty před koncem pojistil vedení Realu z protiútoku Essien, skóre pak v nastavení ještě uzavřel Luka Modrić, pro oba to byla premiérová trefa v dresu Bílého baletu. Real tak získal tři body a posunul se už na třetí místo ligové tabulky.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

taky mam ten pocit...

Reagovat
smazaný uživatel

Bol by som rád, keby ten náš expert na lavičke už konečne postavil v lige Kaká na celý zápas.. ignorant

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Parada, to bude kasa hned bohatsi, kdyz dva novacci se trefej

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xuuj53_real-madrid-v-real-zaragoza_sport

Real Madrid je tragickej, očekávám, že v následujících třech kolech buďto 2x remizují a nebo aspoň jednou prohrají.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele