18. kolo
06.01.2013 17:00 CET
4 : 3
(2:2)

Reportáž

Real Madrid - Real Sociedad 4:3

Ani hattrick Xabiho Prieta nestačil Realu Sociedad k tomu, aby si ze Santianga Bernabeu odvezl byť jen jediný bod. Domácí totiž dokázali dát branky čtyři a ve velmi napínavém utkání, bohatém i na tyče a červené karty, nakonec těsně zvítězili.

Celý dramatický večer zahájil ve 2. minutě Karim Benzema , který dostal od Samiho Khediry přihrávku do vápna, odkud se mu podařilo překonat brankáře Claudia Brava střelou k levé tyči. Domácí se tak ujali rychlého vedení a zdálo se, že zápas proti outsiderům budou mít pevně ve svých rukách.

Jenže o čtyři minuty později bylo všechno jinak. Antonio Adán, který dostal v domácí bráně opět přednost před Ikerem Casillasem, v brankovém území skluzem sestřelil protihráčova útočníka, za což viděl přímou červenou kartu. Mezi třemi tyčemi se tak moc dlouho neohřál. Jeho místo zaujal Casillas, který šel na hřiště za Josého Callejóna. První, co na něho čekalo, byla nařízená penalta, ke které se postavil kapitán Basků Xabi Prieto. Ten poslal míč k opačné tyči, než kterou si vybral Casillas, a tak bylo náhle srovnáno 1:1 a domácí navíc museli hrát téměř celý zápas v početním oslabení.

Velkou chybu nevyrobil pouze Adán, ale i sám Casillas svým nepovedeným odkopem, kdy doslova nahrál Prietovi. Ten ale tentokrát španělského brankáře nepřekonal, trefil pouze boční síť. Sociedad si v dalších minutách užíval tlak, ale k jediné větší příležitosti se dostal Carlos Vela, jehož pokus nebyl nikterak nebezpečný.

A tak to byli opět domácí, kteří se ujali vedení. Běžela 35. minuta, když po rohovém kopu na hranici pokutového území vystřelil Ricardo Carvalho a jeho nepříliš razantní střela proklopýtala shlukem hráčů před bránou až ke Khedirovi, který patičkou poslal z bezprostřední vzdálenosti míč do brány.

Toto vedení ale opět trvalo pouze chvíli. O pět minut později se totiž k zakončení zpoza pokutového území dostal opět Vela, jenže tentokrát byla jeho střela ztečována Xabim Alonsem a míč se odrazil přímo do pokutového území k Xabi Prietovi, který střelou ke vzdálenější tyči podruhé překonal Casillase. Real Madrid se ještě před poločasem mohl znovu ujmout vedení, když se k zakončení dostal po rychlém brejku z rohu San Sebastianu Benzema, ale jeho tvrdá rána pouze orazítkovala tyč. K dorážce se dostal ještě Khedira, ten ale pálil mimo.

Druhý poločas patřil zcela jasně Cristianu Ronaldovi. Ten nejprve prověřil pozornost Claudia Brava střelou mezi tyče, podruhé pak pálil těsně vedle. V 68. minutě se dostal k dalšímu zakončení, které už skončilo gólem. Po dalším rychlém brejku ho skvělou přihrávkou vyslal do vyložené šance Benzema a Portugalec míč mazácky poslal kolem vybíhajícího brankáře.

A o dvě minuty později se již zdálo, že je zápas rozhodnut, neboť Ronaldo přidal ještě jeden gól, tentokráte přímou střelou z přímého kopu, která na poslední chvíli prudce klesla, čímž překvapila Brava, a o břevno zapadla za brankovou čáru. Hned na to se do další velké šance dostal Gonzalo Higuaín, který vystřídal Benzemu, ale jeho střela skončila pouze na břevně. Hosté se ani za stavu 2:4 nevzdali a v 75. minutě snížili na rozdíl jediné branky, když po rychlé akci zkompletoval Prieto střelou k levé tyči svůj hattrick.

v 80. minutě ale viděl Dani Estrada druhou žlutou kartu, a tak se počty na obou stranách vyrovnaly. Hosté se ještě snažili o vyrovnání, ale žádnou vyloženou šanci si nevytvořili, a tak domácí vybojovali těsnou výhru 4:3.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Real pohodlne zvíťazi 4:0

Reagovat
Pharrell

No zatím to na pohodlné vítězství nevypadá,protože Real vede nad Sociedadem 4:3 a výkon obranné řady mě tady vůbec nepotěšil , ten náhradní brankář Adán se nechal na začátku utkání vyloučit a k tomu stopeři Realu vůbec nazahráli dobře .

Reagovat
Pharrell

sorry chyba - mě teda

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Lamskej#RMCF

sice zdecimovaná obrana , ale i tak věřím a hlavně doufám, že minulý půl rok se nebude opakovat

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 Mesut,Karim,Cr 7 2x......HALA MADRID!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
uff

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
freakmarena19

3,1

Reagovat
kattos

s problémy ale přece 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

No.. Adán.. Mou asi skončil..

Reagovat
roman1978

adan, mou je fakt borec

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že real madrit vihraje dotoho

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, jen čtyři pravopisné hrubky.. Paní učitelka ve zvláštní musí být hrdá..

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

real madrit vihraje...co jsi zač?To by napsal líp i vietnamec,co se zrovna přistěhoval do Čech

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xwiwji_la-liga-real-madrid-vs-real-sociedad-4-3_sport?start=1#.UOtdu-TxnD4

Ronaldo je sice kokot, ale jedno se mu musí nechat. To co dokáže udělat s míčem při přímáku, to nedokáže nikdo. Ale kokot to bude pořád

Reagovat
smazaný uživatel

kokot si tu jedine ty !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele