32. kolo
20.04.2013 18:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Madrid - Real Betis 3:1

Dvě branky Mesuta Özila zajistily Realu Madrid výhru nad Realem Betis 3:1, a tím pádem i dobré rozpoložení před blížícím se semifinále Ligy mistrů v Dortmundu. Mezi góly německého reprezentanta se ještě vměstnal Karim Benzema, za hosty korigoval skóre Molina.

Pohodlné vítězství je přesně to, co si Real mohl přát při vstupu do náročného závěru sezony. Ve středu čeká svěřence Josého Mourinha ďábelská atmosféra Westfalenstadionu, o víkendu poté následuje ostře sledované derby s městským rivalem Atléticem. Tři dny nato čeká Real domácí odveta semifinálového klání milionářské soutěže s Dortmundem. Ne všechno ale bylo v sobotu pro domácí celek růžové, neboť předčasně střídat kvůli zranění musela hned dvojice Marcelo-Modrić.

Vzhledem k tomu, že Mourinho v rámci šetření sil vůbec nenominoval hráče jako Xabi Alonso či Sami Khedira, dostal svou příležitost vyniknout mladý záložník Casemiro, pro nějž šlo o debut v dresu bílého baletu. Jednadvacetiletý Brazilec se nijak neostýchal a hned v osmé minutě zkoušel štěstí ranou zdálky, již musel brankář Adrian vyrazit na roh. Gólman Betisu poté znovu předvedl své kvality při zneškodnění pokusu Cristiana Ronalda, ale i hosté dokázali v úvodu zápasu zahrozit. Diega Lópeze, stále upřednostňovaného před dlouholetou jedničkou a kapitánem Ikerem Casillasem, prověřil Nose Igiebor a nutno dodat, že López parádním zákrokem obstál na jedničku.

V závěru první půle se oba týmy snažily ujmout cenného vedení do šatny. Na straně domácích si mohl Ronaldo pouze zazoufat, když jeho povedená rána levačkou jen rozezvonila tyč Adrianovy branky, Betis hned tři minuty nato počet nastřelených brankových konstrukcí zásluhou Pabóna. Nakonec se však přece jen prosadil Real. Mesut Özil si šikovně narazil s Benzemou a s přehledem umístil míč na přední tyč jen vteřiny před koncem prvního poločasu.

Trenér hostí Pepe Mel hned o přestávce zareagoval výměnou Igiebora za Molinu, ale navrch měli i nadále madridští favorité. Krátce po startu druhé půle sice ještě Benzema neuspěl, zato v 56. minutě již po rychlém protiútoku mohl slavit svůj patnáctý gól v sezoně. Zdánlivě jasný zápas se však Betisu ještě podařilo výrazně zkomplikovat. Sedmnáct minut před koncem totiž Nacho v pokutovém území složil Rubéna Castra a nařízenou penaltu rázně proměnil střídající Molina. Když pak tři minuty před koncem základní hrací doby napálil Castro po zaváhání Carvalha pouze břevno Lópezovy branky a Pabónovu dorážku vykopnul na brankové čáře Albiol, mohl Real děkovat všem svatým.

V samotném závěru pak dal výsledku definitivní tečku svým druhým gólem Özil, jenž zblízka dorazil Callejónův zablokovaný volej. Výhra 3:1 posílá Real šest bodů od třetího Atlética, které má však stále nedělní zápas v Seville k dobru. Ztráta na vedoucí Barcelonu zůstává neměnná na třinácti bodech.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1 vratime im tu poražku .. iHALA MADRID!

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Moc to přeju Realu ,tedy samo sebou se rozumí ,že přeju Realu ,ale jen když je to Betis, Zaragoza, Murcia,San Sebastian apod.(omlouvám se , neznám úplně všechny Realy) a to jen když hrají s Realem , tedy se ještě jasněji rozumí Real. Tedy Madrid, ten se musí bez mé přízně obejít v každém zápase a neobměkčí mě ani Ronaldův dětský pláč. Takže Andalůsané : Do zbraně a body budou vaše!

Reagovat
smazaný uživatel

co to píšeš za sračky to jsou nic neříkající nesmysly

Reagovat
smazaný uživatel

chcel povedat ze fandi vsetkym Realom okrem Realu Madrid, najmä ked hraju proti Realu Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Pharrell

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Typy jak na hokeji .Sám jsem zvědav s čím real vyrukuje , určitě bude spoustu hráčů šetřit síly na LM, nějaký gol doma určitě dají ale 4 nebo 5 co tu typujete to určitě nebude

Reagovat
smazaný uživatel

to nebude.... max 2

Reagovat
smazaný uživatel

som zvedavý na Nacha a dúfam, že niekoľko desiatok minút si pripíše aj Morata 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

mohlo to skoncit 2:2 , protoze Betis mel obrovskou sanci na vyrovnani predtim nez Real dal na 3::1 fakt stesti

Reagovat
smazaný uživatel

kdo dohraval na levy obrane???

Reagovat
smazaný uživatel

vzdyt to vidis ze za Marcela sel Varane..

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xz6hty_real-madrid-3-1-real-betis_sport#from=embediframe

Škoda to je, Betis byl chvílema i nebezpečnějším a remíza by byla zaslouženější....

Reagovat
smazaný uživatel

muzou bejt radi za tu penaltu, vyhra zaslouzena

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele