28. kolo
16.03.2013 20:00 CET
5 : 2
(1:2)

Reportáž

Královský stroj zničil Mallorcu, Real otočil utkání a vyhrává

Krásné a dramatické utkání nám přichystaly celky domácího Realu Madrid a hostí z Mallorky. Ta sice ještě po první půli překvapivě vedla, nakonec ale odchází z utkání bez bodu a potupena. Merengues otočili vývoj zápasu a hostům nadělili pět branek.

Real Madrid se přiblížil svému sokovi z Barcelony na rozdíl deseti bodů. Katalánský klub má ale utkání k dobru. Stejně tak v tuto chvíli třetí Atlético. Real Madrid ale na druhé příčce zůstane, ať se stane cokoli, jeho městský rival ztrácí už čtyři body. Domácí tak zakončují další povedený týden, na výhru nad Manchesterem United navázali venkovní výhrou nad Celtou Vigo, nyní už je rozdíl větší.

Mallorca ale vůbec nezačala špatně. Po nepřesné ráně Cristiana Ronalda se o zakončení pokusil Nsue, který byl o poznání úspěšnější. Centr z levé strany se snesl právě na hlavu španělského záložníka a ten zblízka prostřelil Diega Lópeze - takový vývoj čekal na Santiago Bernabéu jen málokdo.

Neuběhlo ani deset minut a domácí ukázali, v čem tkví jejich síla. Několik rychlých nahrávek mezi Pepem a Modričem vyřadilo ze hry většinu hostujících hráčů a pro Gonzala Higuaína nebyl problém srovnat - 1:1.

Real sice držel míč na svých kopačkách a nepouštěl soupeře před vlastní vápno, přesto to byla právě Mallorca, kdo se ujal v zápase vedení. Z rohového kopu si na míč počkal Alejandro Alfaro a brankář Diego López šel lovit míč podruhé. To byl opět šok pro zaplněné tribuny, Realu se dva góly dávají velmi těžko.

Bílý balet přepnul na vyšší rychlost a ofenzivní představení měla na svědomí především dvojice Higuaín - Ronaldo. Portugalec dokonce trefil břevno Aouateho brány! Real se nevyvaroval chyb v obranných řadách a na rozdíl dvou branek mohl ještě krátce před poločasem zvýšit Hutton. Jeho pokus ale López chytil.

Morata s Arbeloou již zůstali v šatně, jejich místa zaujali Mesut Özil s Karimem Benzemou a hostující obraně začaly horké chvilky. Ještě před tím se ale do efektivního zakončení kopem přes hlavu protlačil Alfaro. Nedal, a tak mohl Real obracet.

Opět padla branka z rohového kopu - do zakončení se dostal Portugalec Cristiano Ronaldo a perfektní hlavičkou srovnal. Domácí pochopili, že musí kout železo, dokud je žhavé. Nezabralo jim ani dvě minuty, než začaly létat jiskry. Hostující obrana nevydržela nápor ofenzivní podívané a po Modričově ráně musel Aouate znovu kapitulovat.

Mallorca jako by nevěděla, kam dřív a než by Aouate stačil říct "Higuaín", domácí se radovali znovu. A byl to právě argentinský střelec, kdo se po Modričově pasu prosadil.

Pohodlné vedení Bílému baletu nestačilo, s dalšími pokusy přispěchali Ramos s Modričem, ani jeden z nich se ale nedokázal prosadit. Také Mallorca měla své šance, mim jiné se musel Diego López předvést při zakončení Tomera Hemeda. Akci ale zvládl zachytit včas a s pokusem Perreiry pomohli Lópezovi jeho obránci. Skóre se tak měnilo na druhé straně.

Poslední akci utkání po nesobeckém přiťuknutí od Gonzala Higuaína zužitkoval střídající Karim Benzema, čímž upravil na konečných 5:2. Díky třem bodům zůstává Real alespoň v nějakém kontaktu s vedoucí Barcelonou.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

2:2 J.... Real

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5-1

Reagovat
Pharrell

Skoro , jinak gól Higuaína (1:1) a Benzemy (5:2) nejspíše z ofsajdu , ale i tak dal Real další 3 regulérní góly .

Reagovat
smazaný uživatel

Dal jich regulérních 5 panáku, žádnej ofsajd nebyl.

Reagovat
Pharrell

Jo sorry , dnes jsem podíval na opakovaný záznamy , a fakt gól Higuaína ( na 1:1 ) a Benzemy ( na 5:2 ) - to bylo v pořádku dle pravidel .

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Aldeano

4:0 3xRonaldo,Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Fairplay

Zajímavá sestava Realu, je vidět, že si skutečně Mou a spol uvědomili, že Varane potřebuje hrát co nejvíce a Pepeho je na lavičce škoda, tudíž ho zkouší často na DMku, kde mu to jde celkem dobře, protože on má čím dál lepší i tu rozehrávku. Dneska před tím prvním gólem to nahrál fantasticky. Další pozitivum je to, že si alespoň může více odpočinout Xabi Alonso a snad neunavitelný Kheidra, poněvadž oba si oddych zaslouží. Jo a také se konečně prosazuje více a více Luka Modrić. Poslední dobou jsem často překvapen, jak to Mourinho skládá, je to dobře, protože konečně to přínáší více nových a jiných herních variant.

Reagovat
Fairplay

jo pro rejpaly, tím často jsem myslel i v průběhu hry apod. Pepe tam hrá od začátku asi dvakrát, ale v průběhu zápasu se na té pozici objevil již mnohokrát.

Reagovat
smazaný uživatel

sestava sice zajímavá ale je vidět , že bez Alonza Khediry Ozila Di Marii Benzemy a Marcela to moc nejde.

Reagovat
Pharrell

To je také tím , že Real nemá až zas tak široký kádr .

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xy9c2i_yyyy-yyyyyyyy-yyyy-yyyyy-5-2-yyyy-yyyyyyy_sport#from=embediframe

Luka Modrákovič umí dávat krásné branky, jen je ho v Realu škoda, z Tottenhamu nikdy odcházet neměl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele