37. kolo
26.05.2013 20:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Betis - Real Zaragoza 4:0

Domácí Real Betis si poradil se Zaragozou vcelku jasným poměrem, dokonce se mu podařilo ani jednou neinkasovat. Mezi úspěšné střelce se dvakrát zapsal Dorlan Pabón, jemuž přesun z Itálie do Španěl rozhodně svědčí.

Málokteré utkání začíná s takovou razancí, s jakou začalo to dnešní. Po dvaceti vteřinách rozhodčí znovu pískal do píšťalky a na ukazateli skóre se měnila nula na jedničku. Po nákopu od rozehrávajících hráčů se k míči dostal na hranici pokutového území Ruben Castro, kličkou položil na zem brankáře Roberta Jiméneze i s obráncem a zakončil - 1:0!

Po bleskurychlém začátku do utkání se ale jeho vývoj přeci jen na chvíli zastavil. Domácí sice dále působili aktivním dojmem, ale jejich hlad po gólech se hostující obrana naučila zastavovat. Přesto jsme se krátce po uplynutí patnácti minut dočkali dalšího přesného zásahu. Na svědomí ho měl Dorlan Pabón, který si naběhl na přesný centr do pokutového území a také díky chybě špatně vybíhajícího brankáře Roberta zakončil v podstatě do prázdné brány.

Velmi aktivního Rubena Castra nepotěšil vracející se obránce, který jeho úmysly odhalil a do brány směřující balon odklidil. Po půlhodině o sobě také dali vědět hosté, když se do zakončení dostal zkušený veterán Hélder Postiga. Portugalský útočník ale v dobré šanci selhal a bránu vybíhajícího Adriana netrefil. Konec druhé půle se nesl ve znamení mnoha přerušení, která sudí Mateu Lahoz zohlednil v nastaveném čase.

Začátky poločasů dnes zkrátka Betisu vycházely. Pět minut po návratu z kabin se domácí tým prosadil potřetí, když si na centr za obranu instinktivně naběhl Jorge Molina a s brankářem si výborně poradil.

Molina by rád přidal svou druhou branku v utkání, v jeho úmyslu mu ale zabránila vracející se obrana Zaragozy. Ta se bránila jen stěží a ještě hůře na tom byla v útoku - kromě zajímavé střely Apoňa vlastně nevymyslela téměř nic. Její tlak byl definitivně zlomen dvacet minut před koncem, kdy si na nahrávku do pokutového území naběhl Dorlan Pabón a svým druhým gólem zápasu prostřelil brankáře Roberta.

Během posledních deseti minut již hosté neměli síly na jakýkoli zvrat a domácí hráči se fotbalem výborně bavili. Hosté sice častěji stříleli, ale góly dával jen a pouze Betis. Tři body pro něj znamenají sedmé místo s nadějí na pohárové příčky. Zaragoza je předposlední.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele