14. kolo
02.12.2012 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

RCD Mallorca - Real Zaragoza 1:1

Victor Casadesus se stal hlavním protagonistou posledního nedělního zápasu čtrnáctého kola Primera División. Útočník Mallorcy nejprve neproměnil penaltu, ovšem v 86. minutě své zaváhání napravil a gólem na 1:1 vybojoval svému týmu ve střetnutí s Realem Zaragoza alespoň remízu.

Zápas si odbyl první velký moment hned v úvodu, když po dvanácti minutách Emilio Nsue spadl v pokutovém území na trávník po zákroku Loovense. Byla z toho penalta a také druhá žlutá karta pro obránce Zaragozy, jenže Victor pouze nechal zazářit brankáře Jimeneze, a tak se skóre neměnilo. Když navíc o tři minuty později padl gól na druhé straně, byl celý stadion v šoku. Helder Postiga bez zbytku využil nedůsledného bránění a po zbytek zápasu se dlouho zdálo, že Mallorca již nečekanou ztrátu nedožene. Zvláště když nabídnuté šance po změně stran jedna za druhou nekončily gólem. Nakonec však Victor odčinil svou chybu a silnou hlavičkou v závěru utkání zachránil domácí od porážky.

Poměrně poklidné první minuty zápasu rozčísl až ve 13. minutě Nsue průnikem do vápna, kde byl zezadu jasně sražen na zem Loovensem. Nizozemský obránce navíc hrál se žlutou kartou od druhé minuty, kdy ošklivě fauloval Victora, za což po necelé čtvrthodině hry zaplatil vyloučením. Nařízené penalty se ujal Victor, jenže brankář Roberto skvěle vystihl směr střely a vyrazil ji konečky prstů na rohový kop. O tři minuty později se ukázalo, jak klíčový moment to pro hostující tým byl.

Obrana Mallorcy si nedokázala poradit s přímým kopem Apona a Helder Postiga, jehož účast v zápase byla kvůli zranění hlavy dlouho nejistá, míč pohodlně převzal, obešel gólmana Aouateho a zakončil do odkryté brány. Zaragoza tak skórovala ze své první šance zápasu a naprosto šokovala domácí příznivce. Hráče Mallorce pak definitivně poslal do kolen Alvaro, který jen chvíli po prvním gólu zabránil vyrovnání skvělým blokem na brankové čáře. Od této chvíle Mallorca do konce první půle nedokázala vůbec využít výhody jednoho hráče v poli navíc a zmohla se pouze na vysoké procento držení míče.

Po změně stran zůstal obraz hry stejný. Zaragoza se nikam nehnala a ze všech sil pracovala na udržení nabytého náskoku. Po hodině hry měl blízko k narušení tohoto plánu Hemed, jenže z jasné příležitosti nedokázal usměrnit svou hlavičku mezi tři tyče. Poté se znovu opakovala situace z první půle, kdy Alvaro na poslední chvíli zabránil ve skórování Nsuemu, a hrdinskou defenzivu hostů podpořil také gólman Roberto perfektním vytěsněním Nuňesovy hlavičky. Čtyři minuty před uplynutím základní hrací doby už však obranný val Zaragozy povolil. Dos Santos nacentroval zleva na volného Victora, který se tentokrát nezmýlil a hlavou překonal bezmocného Roberta. Mallorca se pak v posledních chvilkách utkání snažila strhnout výhru na svou stranu, leč neúspěšně, a tak zápas skončil 1:1.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

chlapci vy ste inde hcp malorca

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele