36. kolo
20.05.2013 22:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Real Betis 1:0

Mallorca slaví hubenou výhru nad favoritem ze Sevilly, Real Betis prohrává gólem Hemeda. Naděje domácích na setrvání v La Lize tak stále žije. Naopak Betis se po zaváhání dostává mimo příčky zaručující evropské poháry.

Hosté ze Sevilly byli sice jasnými favority na zisk tří bodů, přesto se jako aktivnější celek jevila již od počátku domácí Mallorca. Víctor Casadesus se dokonce dostal do solidní šance, jeho hlavičku s vypětím sil zlikvidoval brankář Adrián. Míč svým zákrokem ale odeslal jen k dobíhajícímu Hemedovi. Útočník Mallorcy však zklamal a míč napálil do břevna Adriánovy brány!

Obrana hostujícího Betisu nevzala Hemedovo zastřelování vážně a to ji za chvíli mrzelo. Jen čtyři minuty po nastřelení brankové konstrukce totiž Hemed opět úřadoval. Vedoucí branka padla vlastně po velmi podobné situaci, střelu Victora Casadesuse do opuštěné brány tečoval oslavující Hemed - Mallorca v souboji o záchranu vedla nad favoritem o jednu branku.

Víctor Casadesus se poté ocitl v další gólové šanci, ale tentokrát zamířil mimo. Casadesus byl v první půli velmi aktivním hráčem, ale další z mnoha jeho pokusů zablokovala pozorná obrana. Krátce po půlhodině hry jsme se dočkali také dvou střídání, v obou případech byla vynucena okolnostmi. Nejprve se zranil Piňa, o pár minut později z taktických důvodů vliv krev do žil svého týmu Pepe Mel.

Martího centr poslal v závěru poločasu Tomer Hemed nad břevno, přesto mohl být jeho celek spokojenější, neboť vedl 1:0 a naděje na bodový zisk byla stále reálnější. Do druhé půle vstoupili mnohem aktivněji hosté, v jejichž šatně muselo být o přestávce rušno. A rušno bylo i v pokutovém území hostí, kde po kontaktu s Nachem upadl Hemed. Sudí Pérez Lasa ale faul neviděl a nechal ve hře pokračovat.

Hosté sice v aktivitě řádně přidali, ale zakončení se jim nevedlo. Důkazem budiž situace před brankářem Aouatem, ve které hned dva hráči Realu Betis nedokázali zakončit. Na bránu Aouateho se poté sesypalo hned několik projektilů, ale ani výtečně zahraný rohový kop z kopaček Beňatových v síti neskončil. Po zbytek utkání domácí tým nervózně bránil hubený výsledek, což se mu s vypětím všech sil nakonec povedlo. Cenné tři body znamenají alespoň teoretickou šanci na záchranu.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Veselac

2

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo by byl rekl, ze Betis kterej hraje o pohary prohraje s poslednim tymem, kterej nema pomalu o co hrat...husty to Spanelsko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele