29. kolo
31.03.2013 17:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

RCD Mallorca - Deportivo La Coruña 2:3

Deportivo La Coruňa zvládlo klíčový zápas s Mallorcou, domácí tým prohrál o gól. Mallorca sice šla do vedení, ale Deportivo ukázalo vnitřní sílu týmu a nepříznivý vývoj utkání otočilo.

Záchranářský duel zvládli lépe hosté, kteří o gól přestříleli svého soka. Přesto se ani po těsné výhře neradují z výrazného postupu tabulkou, Deportivo je stále poslední. Týmem o bod před ním je právě dnešní poražený celek - Mallorca.

U po deseti minutách se skóre mohlo poprvé měnit, ale Alejandro Alfaro stál v ofsajdovém postavení a sudí Miguel Ayza tak branku neuznal. Zčistajasna tak udeřili domácí hráči. Po dvaceti minutách se se štěstím dostal k míči Victor Casadesús a propálil vše před sebou.

La Coruňa ale překvapivě rychle odpověděla. Uběhlo sotva sedm minut, když se Sílvio Pereira dostal s míčem u nohy až na hranici pokutového území a technickou ranou překonal brankáře Aouateho - 1:1.

Ke konci první půle vybojovali domácí hráči přímý volný kop, k němuž se postavil mladík Giovani dos Santos. Jeho rána ale mířila jen těsně vedle tyče, takže se oba celky rozešly po pětačtyřiceti minutách smírně. Nástup do druhého poločasu se ale povedl hostům z La Coruni a to přímo fantasticky. Po nedorozumění domácí obrany s brankářem Aouatem se do prázdné brány prosadil zkušený obránce Carlos Marchena.

Když časomíra odměřila hodinu z hrací doby, skóre se měnilo opět. A zase lépe pro hosty. Další chybu obrany potrestal svým jedenáctým ligovým gólem útočník Riki a La Coruňa vedla o dvě branky.

Na hřiště se v dresu Mallorky dostal Emilio Nsue, který se mohl záhy stát slavným. Zpětnou nahrávku spoluhráče ale zahodil a míč napálil nad. Přesto nás ještě čekalo drama - čtyři minuty před koncem normální hrací doby se domácí prosadili ještě jednou a vykřesali malou naději. A byl to předchozí smolař Nsue, který zdárně dokončil útočnou akci svého týmu. Ani to ale domácímu celku nepomohlo k bodům. Deportivo tak stále ještě žije.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
ryzskej

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
goodbay

Šance žije

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele