29. kolo
30.03.2013 16:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Málaga udeřila třikrát a po zásluze vítězí

Rayo Vallecano sice není snadným soupeřem, dnes se ale před schopnostmi Málagy musel sklonit. Donutily jej k tomu tři branky, které si rozdělili Julio Baptista, Weligton a Pedro Morales. Naději Rayu vykřesal Piti, ta ale neměla dlouhého trvání.

Málaga se nevzdává snu o pohárové účasti i pro příští sezonu, na šesté příčce bojuje o každou výhru. Rayo Vallecano je příjemným překvapením tohoto ročníku La Ligy a ani dnes nebylo snadným soupeřem. Účast v Lize mistrů si vybírá svou daň na nezkušeném a nijak širokém kádru, který postoupil přes FC Porto. Poté ale následovala krutá realita všedních dní a prohra s Espanyolem.

V útoku ambiciózního klubu se představil Julio Baptista, toho podporovali mimo jiné Joaquín a Isco. Málaga se již po čtyřech minutách dostala pod tlak, Baptistaovu ránu ale zablokoval Martin Demichelis. Na druhé straně vypálil Isco, narazil ale jen na pohotového strážce domácí svatyně.

Přesto se favorit utkání dočkal - a poměrně záhy. Po dvaceti minutách se Málaga ujala vedení. Morales nacentroval do vápna, kam si naběhl osamocený a nehlídaný Weligton, který hlavou rozvlnil síť poprvé.

Netrvalo ale dlouho a Vallecano se dočkalo vyrovnání. Osm minut po inkasované brance se na Caballera řítil Carlos, zkušený brankář zvolil nejhorší možnou variantu a pronikajícího protihráče fauloval. Za to se dočkal nejen žluté karty, ale pochopitelně musel čelit i penaltovému kopu. Na Pitiho zakončení byl Caballero krátký, takže se rodil remízový výsledek.

Ještě do konce první půle se pokoušel prosadit Carlos, ale jeho ránu zablokovala hostující obrana pozorným zákrokem. Ve druhé půli se dostal do zakončení Bangoura, ale jeho tvrdou střelu brankář Willy Caballero nakonec se štěstím vyrazil mimo nebezpečí.

Deset minut po změně stran se hosté ujali vedení. Po dlouhodobějším tlaku se konečně svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho dočkali, vedoucí branku po rohovém kopu zaznamenala ‚Bestie‘ Málagy - Julio Baptista se prosadil přesnou hlavičkou.

Málaga se dál tlačila do zakončení a málem se Baptista dočkal podruhé. Jeho špatné zpracování Juanfranova centru jej ale stálo oslavy - obránce Amat se stihl vrátit a míč odkopl. V podobné pozici se objevil střídající Santa Cruz, ale ani on nedokázal přesně zpracovat. Na druhé straně si s Weligtonem pohrál Casado, který ještě vyšperkoval pozici pro volného Bangouru. Jeho technická střela ale mezi třem tyčemi neskončila.

Hosté uspali svého soupeře a udeřili ještě jednou. Tři minuty před koncem normální hrací doby se do míče zpoza šestnáctky opřel Pedro Morales a jeho krásná střela skončila až za zády brankáře Cobeňa - touto krásnou ranou hosté korunovali svůj výkon, který si tři body jistě zasloužil. Málaga díky výhře stoupá o jednu příčku, Rayo je deváté.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele