10. kolo
03.11.2012 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Málaga CF - Rayo Vallecano 1:2

Hned úvodní zápas desátého kola Primera División přinesl velké překvapení. Favorizovaná Malaga utrpěla svou první ligovou domácí porážku, jejím pokořitelem se stalo Rayo Vallecano po výhře 2:1. O oba góly hostů se postaral Piti, za domácí korigoval Demichelis.

Madridský celek sice prohrál šest z posledních sedmi zápasů, a to navzdory pravidelně dobrým vstupům do hry. Proti Malaze se již počtvrté z pěti venkovních zápasů ujali vedení, když Leo Baptistao přešel v pokutovém území přes Weligtona a vyslal na bránu domácích střelecký pokus. Ten se nakonec vyklubal v perfektní přihrávku pro číhajícího Pitiho, jenž zblízka v poklidu skóroval. Vyrovnat mohl Javier Saviola, ovšem v prvním případě těsně nedosáhl na Portillův centr a poté jen nechal vyniknout brankáře Cobena střelou z hranice šestnáctky.

Gólman Raya si vedl náramně i při likvidování prudkého kopu z nohy Joaquína, a když už se zdálo, že by mohl být překonán, zaskočili jeho spoluhráči na brankové čáře, jak tomu bylo v případě pokusu Isca. Nicméně vyrovnání bylo v této fázi hry jen otázkou času. Těsně po změně stran se po Joaquínem rozehrané standardní situaci dostal k hlavičce Martin Demichelis a svým druhým gólem v sezoně rozradostnil domácí příznivce.

Vyrovnání jako by hosty znovu nakoplo a byl to znovu Piti, kdo hrozil Caballerově brance nejvíc. Nejprve si jeho centr málem srazil do vlastní sítě Gámez, pak se neujala ani přízemní střela, jež se pouze odrazila od vnější strany tyče. Když se hlavou neprosadil ani José Carlos, mohla si Malaga oddechnout a pokusit se nedůslednost hostů v zakončení potrestat. Jenže v 60. minutě se přeci jen Rayo prosadilo. Byl u toho opět Leo, který skrze dva hráče soupeře připravil další šanci pro Pitiho. Ten si chytře míč nejprve zpracoval a poté přesně umístil do dolního koutu branky.

Malaga se ve zbytku zápasu snažila znovu převzít iniciativu a hnát se za vyrovnáním, ovšem její mezihra nebyla tak plynulá jako obvykle. Na zápasovém skóre se již nic nezměnilo a Vallecano může slavit přesun do horní poloviny tabulky. Zato Malagu s největší pravděpodobností přeskočí alespoň jeden z trojice Real Madrid, Betis a Levante minimálně do příštího týdne.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
ryzskej

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele