4. kolo
15.09.2012 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Málaga jde do čela, dnes na ni nestačilo Levante

Málaga trpělivým a soustředěným výkonem dokázala, že jí umístění na špici sluší a padne jak ulité. Stavbyvedoucí andaluského projektu Manuel Pellegrini může býti potěšený zejména ofenzivním projevem mančaftu, jenž opanoval téměř všem herním atributům a nakonec i přes valencijskou gólovou odpověď či vyloučení Sergia Sáncheze po zásluze dosáhl vítězného cíle. Velký debut přitom zažil Javier Saviola, jenž se na vítězství podílel dvěma argentinskými body a sklidil obrovský aplaus domácích přívrženců.

Dominantní držení míče po vzoru Barcelony, ovšem s rozdílnou a přímočařejší posloupností jednotlivých šturmů - i tak lze charakterizovat hru Ančoviček v prvém dějství. Málaga držela mičudu na svých kopačkách a pohlednými kombinacemi či centry se dostávala na dohled Munuovi svatyně. Již v šesté minutě ztroskotal na valencijském brankáři Joaquín, jehož souboj tváří tvář brankáři byl na dlouhou dobu posledním ohrožením soupeřovy branky.

Ačkoliv měla Málaga úctyhodnou převahu, nedokázala ji dotáhnout do kýženého cíle a končívala se svými útoky bez kloudnějšího zakončení. Tento herní stav trval do sedmadvacáté minuty, kdy si mladíček Isco potáhl balón uprostřed pole a narýsoval fantastickou, milimetrovou přihrávku na nabíhajícího Javiera Saviolu, jenž se rozvzpomenul na slavná léta a v souboji jednoho proti jednomu nedal brankáři soupeře šanci.

Pro někdejší a lehce vyhaslý argentinský supertalent branka znamená fantastický a snový start do nového angažmá. Ostatně velmi dobrým výkonem a nakonec i brankou potěšil Francisco Portillo, který společně s Iscem a Joaquínem stál za andaluskou herní dominancí v prvém dějství.

Do toho druhého ovšem Blanquiazulones nevykročili pravou nohou, zato Míchelova přenádherná pravice rozpohybovala mičudu tak dobře, že skončila v síti bezmocného Willyho Caballera. Nádhernou brankou povzbuzení hosté přidali na aktivitě, ale defenzíva, v níž nakonec nechyběly stálice Weligton a Demíchelis, pracovala obstojně.

Klíčový moment utkání přišel těsně před hodinkou hry, když Javier Saviola - obdobně jako Isco v prvním dějství - vytříbenou přihrávkou vybídl nabíhajícího Joaquína ke skórování, na což opora Ančoviček zareagovala vstřícnou, gólovou odpovědí. Následovala neurovnaná pasáž, velké množství nedovolených zákroků, nepřesností i střídání. Nepočítaje nastavený čas, ani jedno mužstvo se nedostalo do větší příležitosti, ba naopak se zápas odehrával ve středu pole, daleko od sítěmi potažených trámů.

Samotný závěr však přeci přinesl trochu vzrušení, neboť byl ponejprv po zásluze vyloučen Sergio Sánchez (po druhé žluté), na což ovšem odpověděl velmi dobře hrající Portillo svou druhou brankou v ročníku, kterou tentokráte zaznamenal nezvyklým způsobem, totiž povedeným koníčkem z deseti metrů, jenž byl mimo dosah Munuy i snažícího se Ballesterose.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
randi

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele