15. kolo
08.12.2012 18:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Málaga CF - Granada CF 4:0

Suverénní výkon a návrat na čtvrtou příčku alespoň do neděle, i tak by šlo ve zkratce popsat úspěch Malagy ve střetnutí s Granadou. Branky Joaquína, Savioly, Camacha a Santa Cruze zajistily domácím na stadionu La Rosaleda pohodlné vítězství 4:0.

O první zásah se postaral ve 26. minutě Joaquín, jenž využil podklouznutí Diakhateho a v úniku jeden na jednoho si poradil i s brankářem Toňem. O sedm minut později zvýšil na 2:0 Javier Saviola rychlým uvolněním i zakončením v hloubi pokutového území. Ještě do přestávky měla Granada množství šancí zdramatizovat průběh utkání, jenže osmnáctý celek tabulky zradilo zakončení. Po změně stran přišel v závěrečné patnáctiminutovce trest v podobě dalších dvou branek a z utkání se vyklubal debakl. Pátá porážka ze sedmi posledních zápasů jen přiživila starosti Granady v boji o ligové udržení, zato Malaga se díky lepšímu skóre minimálně na chvíli dostala před Real Betis na čtvrtou příčku.

Nicméně je nutno přiznat, že skóre zápasu Malaze lichotí až příliš. Nebýt výtečného brankáře Caballera a mizerné útočné formy hostů, výsledek by nevypadal tak jednoznačně. Poprvé se gólman domácích ocitl v pohotovosti ve 12. minutě při hlavičce Diakhateho z Torjeho rohového kopu. O čtrnáct minut později byl Diakhate znovu důležitým aktérem, tentokráte však na opačné straně. Díky jeho podklouznutí se mohl Joaquín řítit osamocen na bránu a svým šestým gólem v sezoně dát Malaze vedení. V tomto počtu jej záhy vyrovnal Saviola, jenž nejprve skvěle zpracoval tečovanou přihrávku Portilla, bryskně se obrátil směrem k brance a překonal Toňa na jeho bližší tyči.

Po této brance musel Caballero opakovaně ukázat své kvality při samostatném úniku Ighala a poté skvěle zasáhnout dvakrát brzy po sobě u střel Ighala s Torjem. Na počátku druhé půle se ještě aktivnímu Ighalovi podařilo trefit tyč, jenže od té chvíle jako by již Granada rezignovala na výsledek. Malaga znovu převzala otěže zápasu do svých rukou a jen kvůli Toňa nedokázala vstřelit více branek. Třetí branka padla paradoxně docela šťastně, neboť Weligtonova hlavička po Joaquínově přímém kopu trefila na své cestě hlavu Camacha, a kompletně tak změnila směr, kterým došla za brankovou čáru. Konečnou podobu skóre pak dal Roque Santa Cruz, jenž si na hrudi zpracoval Buonanotteho přihrávku a poté bez rozmýšlení napálil míč do dolního rohu.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Granada ukope remizu 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele