26. kolo
03.03.2013 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético zaváhalo, z Málagy veze jen bod

Málaga zastavila příval negativních výsledků a s favoritem z Madridu remizovala. Dál tak může snít o Lize mistrů pro příští ročník. Naopak Atlético bude bod asi mrzet, konkurent v boji o druhé místo a jeho městský rival totiž v sobotu porazil Barcelonu. Rozdíl mezi Realem a Atlétikem je tak jen dvoubodový.

Atraktivní souboj druhého celku La Ligy s tím čtvrtým sliboval mnoho gólových příležitostí. Nakonec zůstaly sliby vyplněny jen na půl - příležitosti byly, góly ale nikoli. Přesto je i po dnešním večeru tým trenéra Diega Simeoneho hned za Barcelonou.

Oba poločasy nabídly hned několik velkých šancí a pohledných kombinací. V jedné z prvních se objevil Falcao, který ještě vylepšoval pozici pro volného Diega Costu. Ten ale nemířil přesně. O další zábavu pro brankáře Caballera se postaral záložník Arda Turan, jehož tvrdá rána z pětadvaceti metrů zkušeného brankáře asi dost vystrašila. První zákrok si připsal také jeho oponent v bráně madridského celku, po Joaquínově centru hlavičkoval Piazón.

Kanonáda ve směru Willyho Caballera pokračovala, opět v tom měl prsty u nohou Turan. Záložník Cristian Rodriguez také přispěchal se svou troškou do mlýna, jeho projektil ale těsně míjel tyč Caballerovy brány. Exkluzivní pas z výrobny Joaquína neusměrnil správně Martin Demichelis, i když mu mnoho nescházelo.

Po úvodním náporu rychlé tempo opadlo a obě strany se rozhodly pro postupný útok. Držení míče a krátké přihrávky narušil až Rodriguez, který využil sklepnutí Falcaa a před koncem nabité první půle mu mnoho nescházelo.

Druhé dějství otevřeli hosté, spolupráce Filipeho s Kokem ale ke gólu opět nevedla. Atlético preferovalo systém krátkých přihrávek na jeden dva doteky, po Costově vybídnutí se snažil odstranit nulu z ukazatele skóre Rodriguez, dnes ale zkrátka neměl svůj den.

Své šance měla také domácí Málaga, po Antuněsově centru do výše vyskočil Weligton, brankáře Courtoise ale nepřekvapil. Ani Falcao, ani Adrián, ani dobíhající Turan neměli štěstí, brankář Willy Caballero se překonat nenechal. Deset minut před koncem se na zmar svých kolegů z útoku nemohl dívat Mario Suárez, který se elegantně dostal přes svého strážce a snažil se zakončit, brankář Caballero měl ale klíče od své svatyně u sebe a nikomu je nepůjčil.

Čas ubíhal oběma stejně, šancí ale přibylo již jen na straně hostí. Jesus Gaméz měl ještě dost sil, aby ubránil ostrostřelce Falcaa, poté se objekt mnoha prestižních klubů neprosadil ani přes dalšího protihráče. Celou akci završil Godín, jehož střela také mířila mimo požadovaná místa. Nic tedy už sudímu Jésusu Gilovi nebránil v ukončení pohledného zápasu.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele