30. kolo
05.04.2013 21:00 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

Granada podlehla Betisu o čtyři branky

Páteční program La Ligy byl nesmírně bohatý - alespoň co se gólů týče. V utkání mezi Granadou a Realem Betis potvrdili hosté ze Sevilly skvělou aktuální formu a zvítězili jasným rozdílem. První poločas přinesl tři branky, druhý se mu vyrovnal. Kromě toho jsme viděli také jednu červenou kartu.

Real Betis potvrdil svou roli favorita získal tři body. Díky tomu se vyhoupl alespoň na chvíli před Valencii a dál překvapivě útočí na poháry. No, překvapivě...dnešní skóre jasně ukazuje, že o náhodu tu nejde. Granada oproti tomu klesá a zatím je na nesestupové šestnácté příčce. Do zbytku sezony ale má o čem přemýšlet.

Úvod zápasu přitom vůbec nevypadal na nějakou akční podívanou. Místo toho připomínal šachovou partii dvou opatrných soupeřů. Vše se změnilo až s první trefou. Vedení se po zásluze ujal Betis Sevilla, prokazující větší touhu po vítězství. Rubén Castro si vzal tuto pětiminutovku za svou a vstřelil dva góly. První padl po technicky skvěle umístěné střele, druhý jen o dvě minuty později. Po Pabónově akci míč doklepl do prázdné brány právě střelec první branky a stanovil průběžný výsledek na 2:0 pro hosty.

Jakoby podmeteni přívalem ledové sprchy nedokázali domácí hráči nijak odpovědět. A tak hosté kuli železo, dokud bylo žhavé. Přičinil se o to domácí obránce Iňigo Lopéz, který 'střelbou do vlastních' překonal brankáře Toňa.

Možná si mnozí řekli, že vývoj utkání předčil jejich nejdivočejší sny. Omyl - druhý poločas byl minimálně stejně produktivní, jako byl ten první. Pět minut po návratu ze šaten žádal o hattrick Rubén Castro, ale brankář Toňo skvěle vyběhl a zmenšil soupeři střelecký úhel. Nevadí, pomyslel si Castro, protože jeho celek zvýšil. Dočkal se i aktivní Dorlan Pabón, který zužitkoval dobrou nahrávku spoluhráče Rubéna Castra. Hosté vedli o čtyři branky a nezdálo se, že by chtěli přestat.

Přesto byli nuceni přehodnotit své závěry o pasivitě soupeře a vlastní nepřemožitelnosti. Brankář Adrian si možná přál čisté konto, dnes mu ale dovoleno nebylo. Dvacet minut před koncem se totiž do cesty centru ze strany postavil Carlos Aranda a míč jemně tečoval za Adrianova záda - 4:1.

Domácím ale jakékoli snahy o větší dramatický prožitek klesly ve chvíli, kdy se po druhé žluté kartě nechal hloupě vyloučit Guilherme Siqueira a oslabil svůj celek o jednoho muže. Ani jeho výhoda by ale Granadě nejspíš nestačila na bodový zisk proti rozjetému Betisu. Ten navíc přidal ještě jeden hřebíček do rakve domácího výběru, technickou střelou se prosadil Ángel López a uzavřel skóre atraktivního klání. Betis přiživuje své šance na pohárovou Evropu.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Sotuen

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pojedeme proti proudu...Granada 2:0 vyhraje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele