26. kolo
03.03.2013 12:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Granada CF - RCD Mallorca 1:2

Mallorca vybojovala vítězství nad Granadou v poslední chvíli, když gól na 2:1 vstřelil Tomer Hemed ve čtvrté minutě nastavení. Pro Ostrovany to bylo první vítězství po devíti zápasech tříbodové abstinence, díky kterému se přiblížili záchraně v La Lize. Granada se naopak sestupové zóně znovu blíží.

V 26. kole La Ligy se setkaly dva týmy, kterým se v poslední době příliš nedaří. Mallorca devět zápasů po sobě nevyhrála, a tak jí celkem logicky patří až předposlední pozice, zatímco Granada v posledních dvou utkáních zakusila hořkou příchuť prohry.

Do důležitého utkání dvou týmů podobné kvality lépe vkročili domácí, kteří si hned na začátku zápasu vytvořili několik nebezpečných šancí. V 6. minutě Diego Buenanotte otestoval pozornost brankáře Aouateho a herní převahu zužitkovali domácí k prvnímu gólu Nolita, který se trefil o tři minuty později.

Obránce Juanma Ortiz, který nastoupil jen díky absenci Allana Nyoma, se dokázal parádně uvolnit přes svého strážce Lunu a poslal přesný centr do pokutového území, kde hlavičkoval přesně právě nikým nehlídaný Nolito.

Jenže domácí se z vedení mohli radovat jen pár minut, neboť poté se na levém křídle dokázal uvolnit Giovani dos Santos, který vběhl až do pokutového území a přízemním centem našel Alfara, který překonal brankáře Toňa.

Mallorca se mohla záhy dostat do vedení, když se dostal po rohovém kopu k zakončení Víctor Casadesus, jeho hlavičku ale dokázal zneškodnit skvělým zákrokem granadský Toňo.

Těsně před koncem první půle byli naopak hodně blízko vedení domácí, ale střelu Nolita dokázal na poslední chvíli vykopnout Aouate.

Po poločase se hned do tří vážných šancí dostal domácí Aranda, ale ani jednou nemohl oslavovat gól. Na druhé straně Granadu opět zachraňoval Toňo, který si poradil s nelehkou střelou z voleje z kopačky Víctora Casadesuse.

Andalusané i v druhé polovině drželi míč na svých kopačkách a tlačili soupeře, ačkoli Tomer Hemed, který v 71. minutě vystřídal Casadesuse, dokázal nastřelil tyč granadské brány.

Před zápasem řekl trenér Mallorky Gregorio Manzano, že z krize jeho tým dostane pouze výhra, ale průběh zápasu naznačoval, že se bude muset spokojit s remízou. Jeho svěřencům totiž na vstřelení gólu zbývalo už jenom nastavení.

Ovšem i to někdy ke gólu stačí. Mallorca získala rohový kop, který rozehrál Dos Santos. Jeho centr našel hlavu Hemeda, od které se míč odrazil do brány soupeře. Toňo si sice na míč sáhl a vyrazil ho, ale rozhodčí ukázal, že míč již přešel za brankovou čáru, a gól tak uznal.

Granada se již na vyrovnání nezmohla, neboť krátce po rozehrávce zazněl konečný hvizd. Mallorca se tak přiblížila záchraně, i když na 17. příčku stále ztrácí 4 body.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
HullCity

Hemed je frajer!!Snad se Mallorca zachrání...

Reagovat
smazaný uživatel

no to určite mallorca patry do segundy

Reagovat
smazaný uživatel

to vůbec voe, uklidni se, Mallorca patří do La ligy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele