26. kolo
01.03.2013 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Getafe CF - Real Zaragoza 2:0

Getafe nadále bojuje o vysněné evropské příčky, když se mu v 26. kole La Ligy podařilo porazit Real Zaragoza 2:0. Pod góly se podepsali Adrián Colunga a Sergio Escudero, kteří tak nedovolili Zaragoze odpoutat se více od hranice sestupové zóny.

Trenér Luís García slíbil svým svěřencům, že pokud v pátečním zápase naváží na vítězství nad Mallorcou z minulého kola, dopřeje jim tři dny volna. A hráči na tuto nabídku očividně slyšeli, neboť tři body nakonec urvali.

Začátek zápasu patřil domácím, když se do šancí dostal Leon s Colungou, ale ani jeden tyto příležitosti nepřetavil v góly. O to se na druhé straně snažil Ruben Rochina, který ale v 10. minutě ztroskotal na dobrém zákroku brankáře Miguela Moyi. Úvodní gól zápasu ale na sebe nenechal dlouho čekat. Bývalý útočník Zaragozy Colunga se dostal po nízkém centru Leona k míči a z blízké vzdálenosti nedal žádnou šanci brankáři Pablu Alcoleovi. Hosté mohli ještě do konce poločasu snížit, to by ale své velké šance museli proměnit Glenn Loovens a Hélder Postiga. Již konec první půle nenabídl příliš fotbalové krásy, ale vývoj druhé pětačtyřicetiminutovky byl ještě horší. Hra byla rozkouskována nespočtem přestupků a faulů, z nichž jeden způsobil následnou dominanci domácího mužstva.

Loovens totiž v 50. minutě zápasu viděl žlutou kartu za faul, ale toto varování mu očividně nestačilo, neboť o deset minut později odkopl po odpískání dalšího faulu míč a uviděl druhou žlutou kartu. Byl tedy vyloučen a citelně oslabil tým, který již tak prohrával.

A domácí svoji početní výhodu dokázali proměnit, když se v 60. minutě postavil k přímému kopu Escudero a za výrazné pomoci teče obranné zdi dopravil míč za záda Alcolea. Domácí vedli 2:0, ale utkání si mírně zkomplikovali ve chvíli, kdy se po dvou žlutých kartách musel z hřiště odebrat i domácí Leon. Ten nejprve fauloval a jen o pár minut později zahrál rukou.

Hosté ale srovnání sil na trávníku již nevyužili, a tak se Getafe posunulo na 8. příčku, přičemž ztrácí pouhé čtyři body na Ligu mistrů.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Taktéž tipuji 2:1.Tento rok bude Getafe bojovat o Evropskou ligu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele