30. kolo
06.04.2013 22:00 CET
5 : 0
(4:0)

Reportáž

Barca nad Mallorcou opět vyhrává

S Mallorcou má Barcelona poměrně dobré zkušenosti. Daří se jí vyhrávat a navíc při tom padá hodně branek. Otázkou dne však bylo, jak si poradí tým trenéra Tita Vilanovy s absencí hvězdného ofenzivního mága Lionela Messiho. A odpověď zní...

...s přehledem. Pětkrát musel brankář Dudu Aouate lovit míč ze své branky. A mohlo být pro Mallorcu mnohem hůř. Navíc se trefili hráči, kterým jsou jejich výkony občas vytýkány. Hattrickem se blýskl Cesc Fábregas, dva góly přidal Chilan Alexis Sánchez. Navíc jsme se dočkali velkého entrée - na trávník Camp Nou vyběhl dvacet minut před koncem znovuzrozený Francouz Éric Abidal.

Gólostroj blaugranas funguje i bez vrchního technika, Barcelona dnes potupila Mallorcu a suverénně kráčí za mistrovským titulem. Svěřenci trenéra Vilanovy spustili smršť krátkých přihrávek v rychlém sledu po sobě již v úvodu utkání, dlouho ale trvalo, než zámek obrany Mallorky otevřeli. Stalo se tak až ve dvacáté minutě. Spolupráce Fábregase se Sánchezem vyšla na jedničku, která po střele bývalého 'gunnera' svítila i na tabuli se skóre.

Neuběhly ani dvě minuty a barcelonský stánek mohl slavit podruhé. A opět v tom mělo kopačky duo Fábregas - Sánchez. Tentokrát v opačném gardu, Španěl střílel, Aouate vyrážel k nohám Sánchezovým a Chilan pohotově dorazil míč do brány - 2:0.

Navýšit skóre mohl Andres Iniesta, ale jeho technický pokus bravurním zákrokem Aouate vyrazil. Jinak byla obrana hostí pozorná. Až do konce poločasu, kdy domácí výběr opět dvakrát udeřil. Nejprve si Sánchez s Fábregasem pohráli s obranou a brankářem Aouatem a rozdíl byl tříbrankový. O dvě minuty později se akce opakovala, Fábregas našel přesným pasem za obranu hostí naběhnuvšího Sáncheze, který upravil na 4:0. A to nás čekal ještě druhý poločas.

Barcelona začala ve stejném rozpoložení, s jakým ukončila první půli - tedy gólově. Po chybě obranné řady hostí si Fábregas ve vápně pohrál nejprve se stínujícím hráčem, následně i s brankářem Aouatem, kterého poslal pro míč popáté!

Po hodině hry se do akce dral i rychlík Cristian Tello, ale jeho technická střela těsně minula tyč ztrápeného izraelského veterána. S výsledkem jako je tento je jasné, že Barcelona nikam nespěchala, do hry se dostal i mladík Deulofeu. Centr Tella hlavičkoval nad nabíhající stoper Gérard Piqué. A ke konci utkání mohl Camp Nou slavit ještě jednou. Sice nepadl gól, ale emoce byly minimálně srovnatelné. Na hřiště se totiž dostal po více než roce Éric Abidal. Hráči, který prodělal léčbu rakoviny a transplantaci jater, gratulovaly kapacity světového fotbalu. A nyní se konečně znovu dočkal. Jaký to velký návrat - v zápase pěti branek v síti soupeře....

Obránce Barcelony nebyl jen figurkou v zajímavém duelu, jeho zákrok pomohl ke zneutralizování zajímavě se vyvíjející akce hostí. Individuální akci Martího zastavila obrana Barcelony s přehledem a celý tým tak může slavit nejen tři body, ale také krásné vítězství. A nejšťastnějším mužem na hřišti bude pravděpodobně Éric Abidal. Katalánský klub si vybudoval solidní náskok, naopak Mallorca je poslední.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Trapna Mallorca dostane nadel ..5:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

5-0 ! (2xvilla,alexis,cesc,iniesta)

Reagovat
loki5

Výsledek ano střelci ne :-D

Reagovat
Robík

Tak,tak střelci dva vyšli.Jen dali více golů než měli no a Villa musí být na hřišti,aby to splnil Nádhera Moc se mi to líbilo Ted zvládnout středu PSG.

Reagovat
loki5

Včera jim to šlapalo a souhra Cesca s Alexisem mě hodně překvapila. Hráli to i bez Messiho jak jsou zvyklí a fungovalo to.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca by to měla zvládnout, má dost široký a kvalitní kádr.Jen jsem zvědav koho budou šetřit (Inesta,Xavi,Busquets, Alba) předpokládám, že alespoň 2 z těchto jejich nej hráčů do zápasu nezasáhnou. Bude to něco jako se Zaragozou výhra o 1 max o 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

urcite se posetri no..

Reagovat
smazaný uživatel

Dilema se sestavou musí být velké , na jednu stranu to vypadá,že přijel soupeř s velmi špatnou formou a postavením v tabulce, na druhou je teď v závěrečné fázi sezony udržet kvalitu ,síly a hlavně koncentraci ve všech zápasech , myslím , že zápas v Paříži byl silně vyčerpávající a proto bych bych bral jakékoliv vítězství,abychom se posunuli k titulu ,ale také nechali dost sil na PSG. A hlavně už neinkasovali nějakou šmudlu v závěru.

Reagovat
boryland

Výhra i bez Lionella.

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Na Barcelonu uz nedavam ze vyhraju o vela golov minuly tyzden hovori za vsetko sice teraz su doma ale bez Messiho kludne mozu vyhrat iba o gol

Reagovat
smazaný uživatel

"Ronaldo" píše o 5 golů no teď čumíš jak puk viď ?

Reagovat
smazaný uživatel

1-1 cítím překvapení Barca už je myšlenkama na dalším utkání ligy mistrů a ostrované toho využijí,protože nemají co ztratit!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po půlce 4:0...kouká se na to hezky. Jak si to mezi sebou vyměňujou Fabregas s Alexisem :D

Reagovat
loki5

Světe div se i Sanchez umí dát z tutovky gól .

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona s Messim i bez něj = žádný rozdíl. Jasný důkaz toho, že Messiho góly jsou jen produktem Xaviho a spol. .. nic víc..

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle muze rict jen clovek, ktery: je bud prilis mlady nebo prilis jednoduchy nebo nevidel jak Messi ty goly dava. Jinymi slovy nechapu tak dementni prispevky.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel pro vás jsem z té starší generace, takže jsem viděl už pár lepších, než je Messi, vy cucáčci Nevím jestli je vám 15, 17, 20, 25 let.. to asi ne.. Asi fotbalu moc nerozumíte, jak je vidět Messi je pouze produkt FCB Kdyby hrál jinde, bude sotva průměrnej

Reagovat
smazaný uživatel

Zpusob vyjadrovani znaci jasne chybejici nadhled a totalni omezenost. Tohle je trolling, nic vic. Chovas se jako fakan, tak nevim co si za ty sva leta delal, ale moc moudrosti si nepochytil, kdyz ti staci prijit a vyblejt se v jasnem flamu do diskuze.

Fotbal jsem hral, rozumim mu a je mi vic nez 25. Ja jsem rovnez videl par lepsich nez je Messi.. Ale bylo jich vyslovene par a byly lepsi jak v cem... Nikdo netvrdi, ze nejlepsi, ale je blbost rikat, ze bez Xaviho by si neskrtnul. Prikladem je jeho hra v reprezentaci, kdy hodne tvori pro Higuaina atd.

Kazdopadne, vetsina tvych prispevku je na urovni 14 vidlaka, tak sorry, ze jsem te takhle zaradil k mladsi generaci. Plati tedy 2 zbyle moznosti, ktere jsem prvne uvedl.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nemá moc smysl ztrácet čas s někým, kdo si nejspíš u messiho fotky honí každý večer vocas - promiň mi ten výraz. Ale aby mě tady nějaký fakan nazýval fakanem mi přijde celkem úsměvné. Messi je nepochybně skvělý hráč, avšak bez Xaviho a Iniesty bude poloviční. To je prostě fakt, který ty zkrátka nedokážeš skousnout Ronaldo a Zidane, to byla alespoň měřítka! Nepředpokládám, že tyhle dva budeš ty znát, ale třeba ti o nich tatínek nebo maminka vyprávěli. Ať hráli tito dva, kdekoliv, ať hráli s kýmkoliv, vždy byli nejlepší! Každý klub, kterým prošli táhli právě oni. Messi těží z dokonalého herního systému Barcelony a z její síly, kdežto pro R9 a Zizoua to platilo naopak - to oni táhli tým! Messi je jen článek v mašině FCB, kdežto Zizou a Ronnie byli motorem. V tom, že příkladem je jeho hra v reprezentaci s tebou souhlasím, tam je totiž skutečně poloviční

Reagovat
smazaný uživatel

Ale joo, na jednu stranu mas pravdu, sem Realista, ale Lea uznavam jako hrace kterej ma tah na branu, kazdopadne souhlasim s tim ze bez zalozniku by kdovi asi nebyl nic. Uplne libovej priklad v repre, kde hraje celkem tuzku, jinde ho totiz ani neuvidime ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo je taky skvělý hráč a bez ozila a di marii bude mí'n jak poloviční

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsi ten zápas s AC doma např. ??? pokud jo, tak jsi viděl, že Messi i z nemožný šance umí dát gol !

Reagovat
smazaný uživatel

Barca je víc než klub !!! parádní zápas a Abi vítej doma !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdopadne hodne vtipna kombinace mezi Alexisem a Cescem ale ocividne se to da i bez Messiho, ale okrem toho golu hned, druhej polocas bez branek...celkem zvlastni, ze uz prestali hrat...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xyt3os_t12-13-j30-liga-bbva-fc-barcelona-5-0-rcd-mallorca-rac1_sport#from=embediframe

Takovej Real Madrid nikdy nebude šlapat tak perfektně jako Barca. Už poněkolikáté za sebou v semifinále LM mluví za vše...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele