2. kolo
25.08.2012 21:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Zaragoza překvapivě vyloupila Espanyol

Překvapení se zrodilo na stadionu Cornella-El Prat, kde Espanyol nedokázal získat své první body v sezoně a podlehl Zaragoze 1:2. Domácí přitom vedli, gól do šatny vstřelil Álvaro Vázquez, jenže krátce po přestávce vyrovnal z penalty Apoňo a jen dvě minuty před koncem normální hrací doby rozhodl o vítězství Zaragozy Hélder Postiga.

Hosté začali o něco aktivněji a od první minuty se vrhli do útočení, do bezprostřední blízkosti branky Espanyolu se jim však dostávat nedařilo. Výjimku netvořil ani centr Paca Montaňése, který domácí bez větších potíží odvrátili před dobíhajícím Postigou. Když už se dostali modrobílí do nějaké za zmínku stojící útočné snahy, většinou se rovnou jednalo o zajímavou možnost ke vstřelení branky, jako tomu bylo v případě Álvara Vázqueze, jehož ale od vedoucí trefy připravil nesprávně zdvižený praporek asistenta rozhodčího.

V osmnácté minutě rozehrál rohový kop Verdú, Moreno vrátil míč od zadní tyče zpět do ohně, Raul Rodríguez ovšem zblízka nedokázal překonat skvěle připraveného Roberta. O vskutku pořádné vzrušení se postaral Edu Oriol, který přešel hned přes trojici bránících hráčů domácích, do zakončení mu však v poslední možné chvíli skočil González. Espanyol s postupujícím časem přebíral iniciativu a začal svého soupeře přehrávat, vrcholem dlouhého obléhání Robertovy svatyně ale byla nepřesná rána Albína.

Ve třicáté páté minutě se výše zmíněná situace po rohovém kopu Verdúa opakovala, tentokrát však Moreno mířil mimo tři tyče. Stejný hráč hlavou zakončoval i o pouhé dvě minuty později, ani v tomto případě ale nezacílil přesně a na první gól se tak i nadále čekalo. A čekalo se přesně do čtyřicáté třetí minuty, kdy Wakaso vyslal do samostatného úniku Álvara Vázqueze, jenž tváří v tvář Robertovi nezaváhal a poslal Espanyol do vedení.

Jenže už v padesáté minutě přišel zlomový moment celého utkání. Juan Albín v pokutovém území fauloval tak nešetrně, že se kromě standardního trestu v podobě pokutového kopu ještě mohl jít předčasně osprchovat, uviděl totiž červenou kartu. Aspoňo navíc nabídnutou příležitostí nepohrdl a umístěnou střelou k tyči srovnal krok. Hosté krátce poté mohli jít i do vedení, již překonaného Álvareze však na brankové čáře zachránil od inkasovaného gólu Capdevila.

Strhnout vítězství na svou stranu mohly oba celky, hosté tomu byli blízko díky možnosti Postigy, který ale v zakončení selhal, za gólmanem Robertem se zase rozezvučelo břevno. Rozhodnutí nakonec přišlo v osmdesáté deváté minutě. Po centru z pravé strany a následném zmatku v šestnáctce Espanyolu se před bránou Álvareze nejlépe zorientoval Hélder Postiga a zajistil svému týmu tři body. Nic na tom nezměnil ani závěrečný tlak domácích, jenž vyvrcholik obrovským závarem v malém čtverci, gólem ale neskončil. Espanyol tak na body stále čeká, to Zaragoza si užívá svůj premiérový triumf v novém ročníku Primery.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele