5. kolo
24.09.2012 21:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Sevilla FC 0:2

Patero klubů doposavad nepoznalo hořkost porážky a mezi elitní, neporažené celky stále patří Sevilla. Andaluský celek vstoupil do nového ročníku velmi dobře, čímž dal zapomenout na loňskou otřesnou sezónu a v myslích fanoušků vyvolal nutkavou touhu po návratu na nejvyšší příčky.

Tato myšlenka ovšem naráží ne nikterak vábný či efektivní herní projev mužstva, které se i proti Deportivu hodně natrápilo, aby v konečném důsledku odvezlo tři body. V určitých pasážích se Sevilla uchylovala k bránění i v sedmi hráčích okolo šestnáctky, na druhou stranu vyrážela do nebezpečných brejků.

Již od úvodních minut byla k vidění vynikající kopaná, plná krásných soubojů, zajímavých akcí a obzvláště solidních zákroků obou brankářů. Bruno Gama a Abel Aguilar oblast mezi třemi tyčemi netrefili, přičemž první jmenovaný zejména díky výbornému obranému zákroku Botíy, zatímco s hlavičkou Garyho Medela si na druhé straně musela poradit jednička Deporu Daniel Aranzubia.

Mnohem větší příležitost měl Jesús Navas, jehož rána roztřásla branku i vynikající příznivce na tribunách. Výborný zápas pokračoval i po obrátce, velice aktivní Bruno Gama si vytvořil dvě příležitosti, které musel zlikvidovat až pozorný veterán Andrés Palop.

Ačkoliv měl galicijský mančaft nepatrně více ze hry, držel míč častěji na kopačkách a byl směrem kupředu aktivnější, byla to na brejky hrajíc í Sevilla, která si přispala branku. Do konce zápasu zbývala čtvrthodinka, když se Cicinho na pravé straně prohnal okolo obránce, stihl se podívat k brance na nabíhajícího Negreda (či v případě jeho selhání Trochowskiho) a poslal mu milimetrový centr, s nímž nemohl nejlepší střelec klubu naložit jinak, než kladně.

Pro Depor byla branka opravdovou ranou, po čas celého utkání netahal za vysloveně kratší konec provazu, ba naopak to byl on, jenž tempo hry držel na vysoké laťce. Dnes mu ovšem nebylo přáno, neboť Daniel Aranzubia při odkopu po špatné a pomalé přihrávce Marcheny napálil pozadí Ivana Rakitiče. který tak zaznamenal nevídanou trefu, kteráž pro Sevillu znamenala definitivní pojistku vítězství.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla v dobre pohode... 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele