10. kolo
04.11.2012 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - RCD Mallorca 1:0

Na Riazoru je podruhé v sezoně veselo! Domácí Deportivo konečně bodově zabralo, udolalo doma Mallorcu 1:0 a posunulo se pryč ze sestupového pásma. Rozhodla o tom trefa Bruna Gamy, jenž otevřel skóre zápasu po půlhodině hry a ve zbytku zápasu už gól nepadl.

Hosté začali o něco aktivněji a první střelu si na své konto připsal Pereira, jeho pokus z nějakých třiceti metrů sice nadělal Aranzubíovi problémy, nakonec však domácí brankář dokázal míč vyrazit. Poté se uvolnil do strany Tomer Hemed, jenže tímto manévrem se vlastně sám dostal z ideální střelecké pozice a nakonec zakončil slabě a do středu brány. A hosté z Mallorcy i nadále hrozili, další Pereirův pokus ale skončil těsně vedle pravé tyče domácí klece.

Deportivo o sobě dalo poprvé významněji vědět v ofenzivní části hry až po dvaceti minutách, Pizziho rána zpoza šestnáctky však postrádala potřebnou razanci. Ve třicáté minutě už se Depor ujal vedení, a to po nádherné individuální akci Bruna Gamy. Ten dostal balón na pravé straně, několikanásobným naznačením obelstil postupně dva obránce Mallorcy a následnou střelou přesně k tyči nedal Aouatemu šanci.

Po přestávce se obraz hry nezměnil, stálo to byl vyrovnaný bojovný fotbal, o něco aktivnější však byli hosté z Balárských ostrovů, kteří potřebovali vyrovnat. A málem se jim to i podařilo, když vyrobil v obraně obrovskou hrubku domácí Geromel a vyslal do samostatného úniku Arizmendiho, ten ovšem na Aranzubíu nevyzrál. Na druhé straně pálil Valerón nad branku, Gama si zase všiml toho, že Aouate vyběhl hodně výrazně před pokutové území, a snažil se ho přehodit, jenže těsně minul.

Definitivně rozhodnout mohl i Pizzi, jeho krásná střela z volného přímého kopu však trefila břevno. Vyrovnat mohl Fernández, ale Aranzubía jeho ránu nadvakrát zkrotil. Stejný hráč ještě jednou minul branku, v poslední šanci zápasu pak Giovani dos Santos mířil ze standardní situace nad branku. Depor tak slaví druhou výhru v sezoně, posunul se na šestnácté místo, zatímco Mallorca je třináctá.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Veselac

under2,5

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele