26. kolo
02.03.2013 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Rayo Vallecano 0:0

Deportivo La Coruňa konečně po šesti porážkách v řadě dokázalo bodovat, ovšem bezbranková remíza s Rayem Vallecanem nic nemění na tom, že se stále nachází v hlubokých problémech. A to přitom mohou být domácí rádi alespoň za bod, neboť Rayo bylo obzvláště v první půli lepším soupeřem.

V samotném závěru byl pak navíc vyloučen Carlos Marchena, ale hosté již početní převahy nestihli využít. Výsledek 0:0 znamená, že Depor na sedmnáctou Zaragozu ztrácí propastných osm bodů. Rayo půjde do dalšího kola z osmého místa. Ani jeden z týmů do zápasu nešel v dobrém rozpoložení - Deportivo naposledy neprohrálo 13. ledna, Rayo pro změnu nezvládlo bodovat ve třech z posledních čtyř utkání - ale byli to hosté, kdo se jevil na správné cestě k znovunabytí formy.

První šanci zápasu nabídla dvanáctá minuta. Útočník Raya Alhassane Bangoura se řítil sám na brankáře Aranzubiu, ale brankář Deporu nakonec nemusel vůbec zasahovat. K zákrokům jej přiměly až střely José Manuela Casada a Roberta Trashorrase. Hosté neúprosně pokračovali v honbě za prvním gólem, ve dvacáté třetí minutě ztroskotal aktivní Bangoura na tyči a brzy nato jej skvěle vychytal Aranzubia.

Depor se na nepříznivý vývoj snažil odpovědět pokusem Alexandreho, jenž však skončil pouze v náruči Rubéna Martíneze. Těsně před koncem první půle měl další skvělou příležitost Bangoura, ale ani tentokrát neuspěl. Po změně stran se již hra poměrně vyrovnala a Rayo mohlo jen zpytovat svědomí, jak nedokázalo rozhodnout zápas hned v první pětačtyřicetiminutovce. Deportivo přinutilo Rubéna ke špičkovým zákrokům u střel Pizziho a Salomaa, Marchena následně mířil nad.

Jestli ale domácí chtěli v závěru strhnout výhru na svou stranu, vyloučení Marcheny v 85. minutě jim pořádně narušilo plány. Faul na Trashorrase byl rozhodčím oceněn druhou žlutou kartou a Rayo mělo pět minut s nastavením na to, aby využilo početní výhodu. Nechybělo mnoho a Piti by se této role zhostil, ovšem Aranzubia i tentokráte vytáhnul kvalitní zákrok a zařídil tak svému týmu alespoň bod za remízu 0:0.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele