12. kolo
18.11.2012 12:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Deportivo tlačilo, ale s Levante nakonec padlo

Čtyřiadvacet střel, deset rohových kopů, osmašedesátiprocentní podíl na držení míče. Ani to všechno ale dnes nestačilo Deportivu, které nedalo ani jeden gól, dvakrát naopak inkasovalo a podlehlo tak Levante. Nervózní duel, ve kterém bylo k vidění celkem deset karet a za domácí musel dochytat záložník Bergantiňos, rozhodl Martins, pojistku pak přidal Barkero.

Úvodní šanci zápasu si v desáté minutě vytvořili domácí, po standardní situaci hlavičkoval Aythami a míč propadl na zadní tyči k volnému Rikimu, ten však nedokázal merunu usměrnit mezi tři tyče. Stejný hráč se do zakončení dostal i o pouhé dvě minuty později, tentokrát mu ale ránu na poslední chvíli zblokoval obránce Navarro. Úvod utkání byl pro Depor celkově velice smolný, už v patnácté minutě totiž byla na trávníku zcela obměněná stoperská dvojice, jelikož Marchena i Zé Castro se zranili.

Přesto domácí i nadále tlačili, hlavička Aguilara však byla sice prudká, jenže nepřesná. Levante o sobě dalo poprvé výrazněji vědět v minutě devatenácté, kdy chyby v domácí defenzivě využil Obafemi Martins a dostal se do solidní střelecké pozice, jenže nakonec se snažil ještě zaseknout míč kolem dobíhajícího protivníka a akci pokazil. Sedm minut před přestávkou se Deportivo prosadilo, když Riki ukázkově přehodil vybíhajícího Munúu, to však ještě nevěděl, že mu byl máván a později i pískán ofsajd.

Už o dvě minuty později se ovšem už ujali vedení hosté z Valencie. A zase to byla ta klasická, nejjednodušší možná akce Levante. Dlouhý výkop Munúy lehce tečoval Barkero, balón tak propadl až k úplné volnému Martinsovi, ten obešel Aranzubíu a snadno zavěsil.

V pětapadesáté minutě dostal Depor naprosto ideální příležitost vrátil se do zápasu. V pokutovém území totiž zahrál rukou Pedro López, sudí odpískal penaltu a navrch ještě udělil hostujícímu fotbalistovi druhou žlutou kartu. Jenže Riki nabídnutou šancí pohrdl, vysoko přestřelil a stav utkání tak zůstal pro domácí nepříznivý. Jen o malou chvíli později domácí záložník selhal ještě jednou. To se krásně procpal mezi oběma soupeřovými stopery až před Munúu, toho ale nepřekonal.

V sedmdesáté minutě se navíc poměr sil na hřišti vyrovnal. Aranzubía fauloval pronikajícího Martinse, uviděl rovněž druhé žluté napomenutí a byl vyloučen. A protože už domácí předtím třikrát střídali, z toho dvakrát vynuceně, musel do branky záložník Bergantiňos. A ten nakonec inkasoval, když technickou, avšak nepříliš prudkou střelu Barkera. V závěru ještě zahodili své šance Bodipo a Ángel, Levante tak zvítězilo na půdě Deportiva 2:0.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Riki nedal penaltu...

Marchena dostal žlutou ještě před začátkem zápasu...

Oba stopeři museli střídat v prvním poločase...

Brankář dostal červenou v době, kdy už nemohli střídat...

Já měl oba gól...

Život je hořký, bohudík...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proc dostal Marchena zlutou?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele