28. kolo
15.03.2013 21:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

La Coruňa má stále naději - Celtě dala tři góly

Tradiční klub z Riazoru je sice stále poslední, výhra je ale jasným signálem, že ještě nesestoupil a hodlá o své místo na slunci bojovat. Dnes toto přání pocítila Celta Vigo, která si odváží prohru o dvě branky. Výrazným momentem bylo vyloučení hostujícího Iaga Aspase, který svůj tým již po půlhodině hry notně oslabil.

Pamatujete si ještě sezony, kdy Deportivo hrálo důležitou roli v zápasech evropských pohárů? Ano, je to dlouho. A dost možná budou muset fanoušci z Riazoru čekat mnohem déle - slavnému klubu se totiž vůbec nedaří a nyní mu patří až poslední příčka. Stále ale ještě dýchá, protože jednou za čas ožije a vyhraje. Jako třeba dnes.

Oproti předpokladům totiž již po devíti minutách stadion burácivě slavil. Valeronův centr se snesl přesně k Rikimu, který se nemýlil a poslal domácí tým do vedení!

Vyrovnat mohl zkušený Chorvat Daniel Pranjič, ale jeho ráně z volného přímého kopu několik čísel chybělo. Co dál Celtě chybělo, byl Iago Aspas. Desetigólový střelec totiž neunesl vývoj utkání a hlavou udeřil zkušeného Carlose Marchenu. Sudí Carlos Velasco Carballo neměl pro útočníkovu "hlavičkovanou" pochopení a poslal hráče do šaten - tím se situace oslabené Celty značně zkomplikovala.

Sotva deset minut po změně stran si vzal míč opět Riki, který cítil šancí na další zápis do gólové listiny. Jeho úsilí ale vytrvale mařil hostující brankář Javi Varas. Rikiho to mrzet nemuselo, protože dlouhodobě se Varas bránit nemohl a Depor slavil podruhé. Po hodině hry centrovaný míč sice obrana Celty odvrátila, ten si ale z kopačky Sílvia Pereiry našel cestu zpět za Varasova záda - 2:0.

La Coruňa "ždímala" svého soupeře na maximum, na její kombinaci byli fyzicky vyčerpaní hráči hostí krátcí. Zakončovatel Riki se dnes druhé branky nedočkal, i když snahu mu nelze upřít. V případě prvního gólu mu štěstí přálo, po sedmdesáti minutách již nikoli.

Třetí zásah Deporu na sebe nenechal dlouho čekat. Diogo Salomao jako střídající hráč "přišel, viděl a skóroval". Po necelých dvou minutách na hřišti utekl znaveným obráncům a pohodlně pojistil vedení svého celku...

...které se rázem ocitlo na vážkách. Hned vzápětí totiž Celta smazala nulu na kontě domácího celku - brankář Aranzubia nedokázal adekvátně reagovat na střelu střídajícího Park Chu-Yuonga, který kosmeticky upravil konečný stav utkání. Celta prohrála, Depor se ještě nevzdává.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 Forza Depor!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele