32. kolo
22.04.2013 22:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Celta Vigo - Real Zaragoza 2:1

Mario Bermejo spasil Celtu Vigu a její šance na záchranu v La Lize, když v napínavém zápase proti Zaragoze, dalšímu sestupem ohroženému týmu, vstřelil rozhodující gól ve druhé minutě nastavení. Celta se tak bodově dotáhla na svého soupeře a na nesestupovou příčku ztrácí pouhé dva body.

Zápas se pro domácí vůbec dobře nevyvíjel. Už ve 26. minutě dostali první gól, když se přesně trefil Cristian Sapunaru, jenže ještě do poločasu dokázal srovnat Alex López a když už to skoro nikdo nečekal, vsítil ve 2. minutě nastavení vítěznou branku Bermejo.

Neboť do konce sezóny zbývá odehrát pouhých šest utkání, byl tento zápas pro svěřence Abela Resina zcela klíčový. Celta se totiž nacházela na samém dně tabulky a ztrácela tři body na předposlední Zaragozu, tedy svého nadcházejícího soupeře. Díky výhře se oba týmy bodově srovnaly a šance na záchranu je pro domácí zase o něco vyšší.

Do první šance zápasu se dostali domácí, když López zakroutil svůj přímý kop jen těsně nad břevno Robertovy brány. Na druhé straně musel předvést brilantní zákrok Javi Varas při střele Adama Pintera z velké vzdálenosti.

V další šanci již López dokázal trefit prostor mezi tyčemi, ale nepodařilo se mu překonat brankáře Roberta, který jeho střelu vykopl.

A jeho promarněná šance mohla přijít Celtu draho, neboť o pár minut později se na druhé straně dokázal hlavou prosadit Sapunaru, který po centru Antonia Apoňa z přímého kopu trefil přesně horní roh brány.

Na nepříznivý stav pro domácí zareagoval opět López, ale ani tentokrát neuspěl. Své předchozí minely ale domácím fanouškům vynahradil ve 36. minutě, kdy vyskočil nejvýše na centr Augusta Fernándeze a překonal Roberta.

Natxo Insa se brzy po začátku druhého poločasu mohl radovat z druhého gólu pro domácí, ale Sapunaru zákrokem na poslední chvíli udržel vyrovnané skóre.

Zahrozili i hosté, k zakončení se dostal portugalský internacionál Hélder Postiga, ale brankář Javi Varas dokázal jeho střelu vyrazit kolem tyče.

Závěr zápasu ale patřil jednoznačně Celtě. Fabian Orellana sice nejprve dvakrát netrefil bránu z poměrně dobrých šancí, ale poté poslal skvělý centr před bránu a Bermejo dokázal na poslední chvíli zařídit pro svůj tým tři body.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

Ani mě Tvůj tip nepřekvapil a zatím 1 Ti to vyšlo Na Barcu a Real 3:1 taky 1. Na Valencii 2:2?To jsi se asi překlepl. No,ale remíza nic nepokazí Valencia,ale pěkně zaválela

Reagovat
smazaný uživatel

mozno

Reagovat
goodbay

Celta musí bezpodmínečně vyhrát. Jakákoliv ztráta je konec nadějí na udržení se v PD.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zaragoza ma lepsiu poziciu a neni pod tlakom, proti barce nemala sancu ale teraz celtu urcite porazi, navyse jej ma co oplacat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

si fakt profik

Reagovat
smazaný uživatel

vraciam ti tvoj dislike OK?

Reagovat
goodbay

Reagovat
smazaný uživatel

Celta jeste dokazala zabrat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele