29. kolo
30.03.2013 18:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Celta Vigo - FC Barcelona 2:2

Lionel Messi opět výrazně přepsal fotbalovou historii, ovšem ani jeho gól nestačil k výhře Barcelony na půdě sestupem ohrožené Celty Vigo. Branka Oubiny v samotném závěru totiž znamenala vyrovnání na konečných 2:2.

Výsledek však výjimečně není to hlavní, na co se po zápase soustředila pozornost. Argentinský reprezentant Messi totiž dokázal skórovat v devatenáctém utkání v řadě, což znamená, že bez výjimky překonal obranu každého jednotlivého celku Primera División. A to mnohdy nejednou - celkem v této šňůře nastřádal rovnou šestadvacet branek. Postarat se o tuto neuvěřitelnou sérii se ještě nepovedlo nikomu před ním.

Ještě jedno pozitivum si může Barcelona z Viga navzdory ztrátě bodů odvézt, a to zařazení Erica Abidala alespoň na lavičků náhradníků. Francouzský obránce se poprvé objevil na soupisce po více než roční absenci, zapříčiněné transplantací jater. Abidal se sice na hřiště nepodíval ani v průběhu zápasu, ale jeho návrat je i tak obdivuhodný, stejně tak i v případě trenéra Tita Vilanovy. Ten se sice utkání nezúčastnil, ovšem je už po návratu z chemoterapie v USA zpět ve Španělsku.

Počátek utkání zvládla lépe Celta. Střelu Augusta Fernándeze José Pinto ještě vyrazil mimo konečky prstů, ale v 38. minutě již kapituloval. Domácí poslal do vedení Insa, jenž zblízka doklepl míč do brány po povedeném centru Fabiana Orellany. Ještě do přestávky však bylo vyrovnáno. Messi uvolnil na levé straně Tella, ten si připravil palebnou pozici a křižnou ranou na zadní tyč překonal Javiho Varase. Mezi brankami došlo na obou stranách k několika incidentům v pokutovém území, které však rozhodčí vždy navzdory výhradám hráčů přešel a penaltu neodpískal.

Po přestávce se přece jen prosadil Messi, když si se střelcem první branky Tellem prohodili své role. Znovu šlo o akci na levé straně hřiště, znovu byl Javi Varas bezmocný. Ovšem Celta se nevzdala, v závěru svého věhlasného protivníka zatlačila a v 88. minutě zásluhou Oubinovy razantní hlavičky se dočkala vyrovnání. Autorem gólového centru byl znovu Fabian Orellana. Ani zisk bodu však Celtu Vigo nepustil ze sestupového pásma, sedmnáctá Zaragoza si před ní udržela tříbodový náskok.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vypadá to snadně , Vigo má snad nejhorší aktuální formu, chybět bude nejlepší střelec a asi i hráč Iago Aspas, mezi mužstvy zeje 51 bodová propast.

Přesně tohle, doufám, si hráči neříkají a přistoupí k tomuto zápasu zodpovědně a náležitě bojovně. Případné vítězství by nám dalo jednu speciální výhodu : Do konce soutěže by nám k zisku titulu stačilo vyhrát jen domácí zápasy.Ale jak jsem už někde říkal , náš nejmenovaný soupeř nás chce prohánět až do konce a pomoci nám v překonání rekordu v počtu bodů za sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by prosím možné se podívat alespoň na nominaci, než napíšete "ne"pravděpodobnou sestavu? Pedro Rodríguez si sice přivezl z Francie jediný vstřelený gól Španělů, ale bohužel také zranění, které ho do zápasu určitě nepustí. A pokud si dobře pamatuji, tak Leo Messi nebude prvním fotbalistou, který dá gól všem ostatním celkům La Ligy, vloni se to povedlo Cristianu Ronaldovi, to spíš tak na okraj.

Reagovat
smazaný uživatel

Cristianu Ronaldovi se to sice povedlo, ale ne v jednom kuse. Messi skoroval v posledních 18 utkáních v řadě, to je něco jiného. CR dal také branku všem, ale ne v řadě. Jinak podle mě Celta nemá šanci. Bude jí chybět nejlepší střelec Aspas a další tahoun Kron-Dehli. Hrát nemůže kvůli kartám ani obránce Túněz, takže tip: 0:4(Messi2, Iniesta, Sánchéz)

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že v preview je to už buď opravené a nebo jsem si to špatně přečetl, takže se případně omlouvám. Ale s tím Pedrem, to není poprvé, co v pravděpodobné sestavě figuruje hráč, který není ani v nominaci na zápas, případně je z tiskovky patrné že nenastoupí v základu z důvodu lehčích zranění či odpočinku.

Reagovat
smazaný uživatel

Éric Abidal

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
Robík

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

do haje pekne mi zkazili tiket

Reagovat
frezi

http://bit.ly/175Blxt

http://bit.ly/YKsZbb

mne posrala 200 eur takžeee..

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xymwmo_celta-2-barcelona-2_sport#from=embediframe

Tak Celta i přes to, že nebyla v nejlepší síle předvedla solidní výkon, a i když bych radši 3 body pro Barcu, tak musím říct že si domácí bod zasloužili

Reagovat
smazaný uživatel

krasna prace od viga, samozrejme na titulu pro barcu to nic nezmeni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele