9. kolo
27.10.2012 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Galicijské derby skončilo zaslouženou dělbou bodů

Deportivo La Coruňa muselo na hřišti Celty Vigo dotahovat ztrátu od samého úvodu utkání, kterou se úspěšně povedlo dotáhnout. Více však hosté nestihli, přestože valnou část druhé půle měli na hřišti o jednoho hráče více. Galicijské derby tak skončilo smírně 1:1.

Už v osmé minutě rozveselil domácí fanoušky Mario Bermejo. Jenže radost Viga trvala pouhých dvacet minut, kdy vyrovnával Juan Domínguez. Brzy po změně stran pak bylo ještě hůř, neboť Gustavo Cabral obdržel druhou žlutou kartu a musel jít do kabin. Deportivo však přesilovku nedokázalo využít a zůstává tak se ziskem tří venkovních bodů od počátku sezony na osmnácté sestupové pozici.

Domácí se ujali brzkého vedení, když se Iago Aspas vyhnul ofsajdové pasti a mohl tak nebezpečně vystřelit. Hostující gólman Aranzubia jeho pokus pouze vyrazil, čehož dokonale využil Bermejo, jenž s dorážkou do odkryté brány neměl sebemenší problém. Deportivo jako by gól zaskočil a Celta pokračovala v náporu. Střely Aspase s Cabralem však zvýšení náskoku nepřinesly. Chvíli před uplynutím půlhodiny hry však přišel blesk z čistého nebe. Juan Carlos Valerón přihrával, Domínguez přesně střílel do pravého dolního rohu branky, a rázem bylo vyrovnáno.

Sedm minut po začátku druhého poločasu se na stadionu Balaidos řádně vyostřila atmosféra. Cabral za faul na Rikiho uviděl podruhé v zápase žlutý kartonek a domácí šli do desíti. Na hřišti se však změnilo pramálo. Celta i v oslabení nadále útočila, jenže Aspasova hlavička i Lagova střela bez přípravy skončily mimo tři tyče. Další příležitost padla po hezké akci k nohám Aspase, jehož levačka sice gólmana překonala, ale míč šel nakonec těsně vedle. Andreas Túňez pak dokonce dostal míč do sítě, stál však v těsném ofsajdu.

Oběma týmům rozhodně nešla upřít snaha, ovšem brankáři měli i tak práce pramálo. O infarktový závěr se tak nepostarala žádná vyložená šance, ale jen nastřelená ruka Malla, kterou trefil Ayozův tvrdý volej. Sudí Mallenco však jakékoli požadavky hostů na odpískání penalty zamítl a utkání skončilo remízou.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele