35. kolo
11.05.2013 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - RCD Mallorca 2:1

Athletic udělal v zápase s Realem Mallorca důležitý krok k definitivnímu zajištění setrvání v Primera División, když na San Mamés zvítězil 2:1. O úvodní branku se postaral Aduriz, v druhé půli přidal druhou Llorente. Za hosty zdramatizoval závěru utkání Giovani Dos Santos, ovšem na víc se již Mallorca, dohrávající pouze v devíti lidech, nezmohla.

Baskický celek je jedním z pouhých tří klubů, které nikdy v ligové historii nepoznaly sestupovou pachuť, a podle všeho se této nepříjemnosti vyhne i letos. Současné čtrnácté místo a devítibodový náskok na osmnáctou příčku téměř jistě pro mužstvo Marcela Bielsy znamenají poklidné dohrání sezony ve středu tabulky. Zato Mallorce zvoní hrana - nevymanila se z posledního místa a na záchranu ztrácí tři kola před koncem čtyři body.

První gól padl hned po sedmi minutách hry. Aurtenetxe obral o míč Fernanda Tissoneho, nacentroval z levé strany a Aritz Aduriz hlavou s přehledem skóroval. Už tak nepříjemnou situaci hostů ještě více zhoršil Fontás, který zahrál v pokutovém území rukou a donutil tak rozhodčího nejen odpískat pokutový kop, ale i vytáhnout červenou kartu. Brankář Aouate ovšem Mallorcu udržel ve hře, neboť Adurizovu penaltu dokázal zneškodnit.

Stále se nevzdávající hosté pak statečně vzdorovali a po půlhodině hry si vytvořili příležitost k vyrovnání skrze Víctora Casadesúse, toho však vychytal pozorný Iraizoz. Brzy po změně stran sice Athletic rozvlnil síť podruhé v zápase, ale provinil se v průběhu akce proti pravidlům, a tak se skóre neměnilo. Na druhé straně hrozil Hemed lobovaným pokusem, ale minul. Jedenáct minut před koncem pak zvýšil vedení Athleticu střídající Llorente, když volejem zblízka propálil vše, co mu stálo v cestě po centru Susaety.

Matnou naději pro hosty ještě oživil dvě minuty nato Giovani krásnou ranou z přímého kopu a tentýž hráč dokonce o chvíli později málem zázračně vyrovnal z další standardní situace, ovšem scházelo mu k tomu pár decimetrů. V nastaveném čase pak definitivně pohřbil naděje Mallorky na závěrečný tlak Navarro, který uviděl druhou žlutou kartu za faul na Susaetu. Oslabení hosté tak dohrávali v devíti a jsou po tomto kole již jednou nohou v druhé lize.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Porazte tych žebrakov 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele