13. kolo
25.11.2012 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Deportivo La Coruña 1:1

Ani Fernando Llorente nic nezměnil. Španělský reprezentační útočník vůbec poprvé v sezoně odehrál celých devadesát minut, vůbec se však neprosadil a i proto Athletic znovu ztratil. Tentokrát za remízu 1:1 s Deportivem, kterou zařídili svými trefami domácí Oscar De Marcos a hostující Aguilar, jenž krátce po přestávce srovnal. Athletic je až čtrnáctý, Depor dokonce sedmnáctý.

Llorente měl být adresátem první gólové přihrávky v sedmé minutě, centr Muniaína ovšem na poslední chvíli odvrátil stoper Aythami. O chvilku později se do hostující obrany zajímavě probíjel Herrera, jenž finální přihrávku na Susaetu pokazil a z akce nic nebylo. A když se se De Marcos dostal do opravdu nebezpečného zakončení, obětavě hrající hosté mu ránu z vyložené pozice dokázali zblokovat, a tak Lux mohl v pohodě zasáhnout.

V osmnácté minutě se dovelké šance prodral Fernando Llorente, po skvělém centru Susaety ale trefil jen břevno, následnou dorážku pak dokázal zlikvidovat perfektním zákrokem Lux. Ve čtyřiadvacáté minutě už se Athletic zaslouženě dostal do vedení, a zase u toho byl skvěle hrající Markel Susaeta. Ten se parádně uvolnil na pravé straně, naservíroval před branku naprosto ideální přihrávku a Oscar De Marcos nezaváhal, střelou přesně k pravé tyči otevřel skóre zápasu.

Po další akci Susaety přišla šance Herrery, kterému míč ideálně sklepl proti noze Llorente, domácí záložník však branku těsně minul. Krátce před přestávkou kombinoval Llorente pro změnu s Muniaínem, útočník Athleticu ovšem ve velké šanci neskóroval, branku totiž o malý kousek netrefil.

Po přestávce Depor přidal a vyrovnal hru, v prvních několika minutách byl dokonce lepším týmem. Ovšem pouze do padesáté druhé minuty, kdy dokázal z první možnosti vyrovnat a poté se znovu stáhl do obrany. Od rohového praporku odcentroval Pizzi, Valerónův pokus tečoval za Iraizozova záda Aguilar a začínalo se odznovu. Trvalo to ale jen tři minuty a Athletic už málem znovu vedl, Llorente však i v další šanci selhal...

Po hodině hry založil parádní akci domácích Muniaín, Llorente skvěle posunu balón na úplně volného De Marcose, ani ten ale střelecké trápení baskického celku neprotrhl. Do konce zápasu pak ještě mohli rozhodnout postupně Susaeta, Muniaín a dvakrát Llorente, Lux byl však nepřekonatelný a navíc měl i štěstí. To však pomohlo v samém závěru i Athleticu, také Depor si totiž mohl odvézt tři body, jenže Ekizova hlavička na vlastní branku skončila na břevně.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme zabrat, jinak nás nečeká nic dobrého...2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele