20. kolo
01.05.2012 20:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Sporting druhým sestupujícím, Villarreal naopak blízko setrvání v PD

Španělská nejvyšší soutěž zná druhého sestupujícího, stal se jím Sporting Gijón. Klíčový přímý souboj o záchranu totiž zvládl lépe Villarreal, Žlutá ponorka si odváží z Molinónu tři body po výhře 3:2. Skóre otevřel Gaspar a na vyrovnání Lory rychle odpověděl Senna, do kabin se tak šlo za stavu 1:2. Rozhodnutí nakonec přišlo z kopačky Péreze, jelikož domácí už stihli jen zásluhou Gálveze snížit.

Oba celky si moc dobře uvědomovaly důležitost zápasu, a tak se hrálo hodně opatrně. Nikdo se nikam nehnal, k vidění byl spíše boj o střed hřiště a prakticky se jen čekalo na něčí chybu. A že jich přišlo... Tu první vyrobili hosté a těžit z ní mohl Sangoy, jenže jeho ránu zblokoval Musacchio a balón tak nakonec mohl v poklidu lapit López. Na druhé straně ohrozil branku Bruno, s jeho přízemním pokusem si ale poradil Juan Pablo.

Defenzivní záložník Villarrealu měl i další možnost, když zůstal trestuhodně osamocen na zadní tyči po standardní situaci a centru Senny, jenže z vyložené pozice trefil jen střed branky. Hosté byli aktivnější a od devatenácté minuty vedli, přestože aktivní Bruno velkou gólovou šanci nejprve neproměnil. K míči se však dostal znovu, našel na malém vápně Gaspara a ten ve skluzu otevřel skóre utkání.

Obraz hry se neměnil, Villarreal v podstatě kontroloval hru, jenže šest minut před přestávkou inkasoval. Suárezův centr z pravé strany byl zblokován k Lorovi, který napřáhl z velké dálky a levačkou překonal Diega Lópeze. Ovšem nerozhodný stav vydržel jen pár minut. Pak upadl v pokutovém území po souboji s Gregorym Marco Rubén a Žlutá ponorka dostala příležitost rozehrávky pokutového kopu. Exekuce se ujal kapitán Marcos Senna a poslal svůj tým do vedení.

Rozhodnutí nakonec přišlo v padesáté páté minutě. Hernán Pérez svým prvním pokusem trefil tyč, hned o několik sekund později ale dostal druhou šanci a levačkou zamířil přesně. Pět minut před koncem normální hrací doby Sporting zdramatizoval závěr zápasu, když za hostující obranou zůstal nehlídaný Gálvez a skóroval. Více už ovšem domácí nestihli, což si dobře uvědomovali i fanoušci, kteří neudrželi nervy a zasypali trávník odpadky. Po konečném hvizdu tak musela rozhodčí i hráče Villarrealu odvést ochranka, na sestupu Sportingu to už však nemohlo nic změnit.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tu Gijón jednoducho musí vyhrat a aj to sa stane a vyhra 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

villarreal musí vyhrát a setrvat v nejviší lize tak že dotoho hoši bojujem

Reagovat
goodbay

villarreal musí spadnout, takže Gijon do toho, bojujem

Reagovat
smazaný uživatel

Gijon nieee tak moc ho mam rad ale snad v buducej sezone vyhra SD a pride medzi elitu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele