27. kolo
10.03.2012 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting Gijón - Sevilla FC 1:0

Překvapivý výsledek se zrodil v Gijónu, kde domácí Sporting porazil favorizovanou Sevillu na domácí půdě 1:0. O jediný gól utkání se postaral ve 32. minutě André Castro. Gijón si tak díky vítězství přilepšil v boji o záchranu na sedmadvacet bodů a je osmnáctý. Sevilla má nyní pouze o šest bodů více, což svědčí o veliké vyrovnanosti španělské ligy ve středu tabulky.

První čtvrthodina zápasu nenabídla nic zajímavého a první střela na branku přišla až v 18. minutě utkání. Po chybě hostující obrany se sám na gólmana Palopa řítil David Barral, ale Palop dokázal společně s obráncem Escudém jeho šanci zneškodnit. O pár minut později se znovu vyznamenal gólman Sevilly, který kryl povedenou ránu Colungy.

Také Sevilla si dokázala vytvořit své šance. Ve 26. minutě si na centr naskočil Perotti a svou hlavičkou poslal do tyče branky Gijónu. Gólman Pablo jen zůstal stát na brankové čáře a rozhodně by tuto střelu nechytil. O pár minut později však domácí vstřelili první gól zápasu. Colunga našel parádním pasem Andrého Castra a ten střelou z úhlu překonal Palopa - 1:0.

Po úvodním gólu se domácí zatáhli do obrany a málem se jim to vymstilo už na konci prvního dějství. V nastaveném čase se po přihrávce del Morala zjevil sám před Pablem José Antonio Reyes, který pálil pod břevno, ale gólman Gijónu byl připraven a jeho střelu vyrazil na roh. Do kabin se tak šlo za těsného vedení domácího celku.

Gijón šel do druhého poločasu s tím, že chce udržet jednobrankový náskok a popřípadě z rychlého protiútoku přidat nějaký další gól. To se domácím částečně dařilo, ale i přesto si Sevilla vypracovala nějaké příležitosti. V jedné z nich se ocitl Rakitić, který se ocitl sám v pokutovém území Gijónu, ale z dobré pozice branku netrefil.

V další šanci zakončoval del Moral pouze nad branku Gijónu a domácí předváděli velmi pevnou obranu, do které Sevilla pronikala pouze sporadicky. Domácí mohli přidat druhý gól na konci utkání. V 87. minutě unikl po pravé straně Mate Bilić, ale gólman Sevilly Palop jeho příležitost dokázal zneškodnit. V poslední šanci zase nepřesně zakončoval Mendy. Gijón tak závěr zápasu zvládl skvěle a díky jedinému gólu dokázal překvapivě porazit Sevillu 1:0.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se nám ten boj o záchranu nějak komplikuje nemyslíte?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele