29. kolo
21.03.2012 20:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Sporting Gijón - RCD Mallorca 2:3

Důležité, skoro až klíčové vítězství si z Asturie zpět domů na Baleáry veze Mallorca, která vyloupila hřiště Sportingu a po výsledku 3:2 v její prospěch se posunula na jedenácté místo, které jí zaručuje luxusní dvanáctibodový náskok na sestupové pozice. Naopak u domácích se situace zhoršuje, ztráta zvyšuje a naděje i nadále klesá.

Domácí přitom byli po celý průběh zápasu o něco aktivnější, snažili se hrát ofenzivní fotbal a šikovně přelstít dobře postavený obranný blok Mallorky. A ukázali také týmovou sílu, když hned dvakrát dokázali smazat náskok soupeře, jenže na gól Jimeneze ze sedmasedmdesáté minuty už reagovat nestihli. Ale pěkně popořádku...

V desáté minutě poprvé zahrozili hosté, Alejandro Alfaro ale nezamířil přesně a prostor mezi třemi tyčemi minul. Poté se do dvou solidních příležitostí dostali domácí, ovšem Orfima Artime hlavičkoval mimo branku, první zákrok zápasu si pak připsal Aouate proti nebezpečné střele Galveze, nadvakrát si s ní však poradil. Formose Mendy minul, stejně se dařilo i Colungovi, ten samý hráč měl pak ovšem největší možnost úvodu utkání, tu však nesprávně zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího.

Ve třicáté minutě rozehrála Mallorca rohový kop, míč se po několika odrazech dostal na hranici šestnáctky k volnému Nuňesovi, jenž následně propálil vše, co mu stálo v cestě a otevřel skóre tohoto duelu. O čtyři minuty později potáhl po levé straně balón Alfaro a najednou se před ním objevilo hned několik možností, hosté totiž v tu chvíli šli do přečíslení. Alfaro ovšem situaci vyřešil špatně, vystřelil sám a Juana Pabla nepřekonal.

V osmatřicáté minutě bylo vyrovnáno, Nacho Cases vymyslel geniální přihrávku ze středu pole na rozběhnutého Colungu, ten si počkal na pohyb Aouateho, aby ho pak šikovně přehodil a začínalo se tak znovu. Po přestávce se hrál o něco zajímavější fotbal a už v první minutě druhého dějství byla k vidění třetí branka utkání, to se kolem pravé postranní čáry prohnal až do šestnáctky Nsue a jeho pobídku na malé vápno tečoval do vlastní sítě Orfila Artime.

Obrovskou šanci pak měl na kopačce Alfaro, jenž vytěžil ze skvělé práce Nsueho a ocitl se úplně sám před Pablem, toho ale zblízka nepropálil. Sporting postupně přidával pod kotel, David Barral ale ještě na Aouateho nevyzrál. V šedesáté šesté minutě se domácím podařilo vytvořit před brankou soupeře velmi nebezpečný závar, který po chvilce čekání a hledání míče ukončil úspěšnou střelou obránce Botía.

Jenže z bodového úspěchu v dnešním klání se domácí radovali jen jedenáct minut, pak si s obranou Sportingu krásně pohrál Alvaro Jimenez, levačkou zamířil přesně ke vzdálenější tyči a rozhodl. Gijónu přesto po hlavičce Barrala nechybělo mnoho, míč však proletěl těsně vedle levé tyče a Mallorca se tak mohla radovat z klíčových tří bodů.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele