35. kolo
21.04.2012 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sporting sní o záchraně, zdolal Rayo 2:1

O svou ligovou příslušnost v příštím roce bude bojovat i Sporting, který urval tři body z duelu s Rayem a po výhře 2:1 stáhl svou ztrátu na nesestupové příčky na pět bodů. Na vedoucí branku domácího Sangoye ještě odpověděl Labaka, na trefu Biliče dvanáct minut před koncem už ale Rayo reagovat nedokázalo.

Jinak poměrně opatrný začátek utkání narušila ve třetí minutě obrovská minela hostující obrany, která nechala postupovat středem hřiště Gregoryho a ten nakonec z ničeho nic šel sám na bránu, jenže Joela nepřekonal. Stejný hráč zahrozil i o čtyři minuty později, tentokrát už ale z mnohem složitější pozice a hostující brankář tak měl také mnohem méně starostí. Sporting byl lepší, ani De las Cuevas ovšem recept na Joela nenašel.

V osmnácté minutě už ale domácí zaslouženě vedli. Jeden z obránců Raya trefil svým odkopem po standardní situaci jen Treja, míč se po zákroku Joela odrazil k úplně volnému Sangoyovi, jenž ho následně dotlačil až do sítě. O deset minut později mohlo být vyrovnáno, když Costa utekl domácí obraně a obešel i Juana Pabla, jenže prázdnou branku vůbec netrefil.

Hned po přestávce mohl Sangoy přidat i svou druhou trefu v zápasu, balón však z volného přímého kopu zakroutil jen do břevna. A tak mohlo v jednapadesáté minutě vyrovnat Rayo, po nebezpečném centru Michua se nejlépe zorientoval ve vápně Labaka a skóroval. De las Cuevas z dobré pozice minul, Sangoy zase nikým neatakován hlavičkoval nad břevno.

Dvanáct minut před koncem normální hrací doby upaloval sám na Joela Sangoy a byl zezadu faulován Labakou, střelec vyrovnávacího gólu tak uviděl po zásluze červenou kartu a musel předčasně do sprch. A pro Rayo navíc přišel i druhý trest v jednom, následnou standardní situaci totiž rozehrál Mate Bilič tak krásně, že se Joel natahoval po balónu marně. A hosté nakonec dohrávali v devíti, Labaku napodobil Casado, jenž byl po druhé žluté kartě vyloučen. Rayo mělo přesto ještě jednu obrovskou šanci na vyrovnání, Delibašič jí však neproměnil, a tak Sporting může i nadále snít o záchraně.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
tlaci

řek bych, že Gijon zabere a vyhraje

Reagovat
vanGomm

Duel estupujícího Gijonu a zachráněného Vallecana skončí asi remízou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele