6. kolo
25.09.2011 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting Gijón - Racing Santander 0:0

Také jedno bezgólové utkání nám nabídlo šesté kolo španělské Primera Division. V utkání mezi Sportingem Gijón a Racingem Santander gól nepadl a po remíze 0:0 tak oba celky získaly po bodu. Vůbec první bod získal domácí Gijón, který zatím s nulou svítil na posledním místě tabulky. Racing má na svém kontě nyní tři body a je těsně nad sestupovou propastí.

Domácí Gijón může zisku bodu spíše litovat. V utkání měl množství příležitostí, které nedokázal využít a doplácí i nadále na svou špatnou produktivitu. Po čtvrthodině hry se do první šance dostal Barral po centru De las Cuevase, ale gólman Toňo byl na tuto hrozbu stoprocentně připravený. O pár minut později sám Cuevas zkoušel štěstí z veliké dálky, ale jeho střela neměla přesné parametry.

Racing zahrozil chvíli před přestávkou. Ariel Nahuelpan se nachomýtl k odraženému balónu po skrumáži v pokutovém území a jeho tvrdou ránu se štěstím zblokovala domácí obrana. V nastaveném čase ještě pálil z úhlu Castro, ale jeho nerazantní střela skončila na boční síti branky Toňa. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Také ve druhé půli se diváci museli na stadionu v Gijónu nudit a nepřišlo žádné výrazné zvýšení úrovně duelu. I nadále však byli mírně aktivnější hosté a zejména De las Cuevas dělal obraně Racingu značné problémy. Chvíli po začátku druhé půle se individuálně uvolnil přes dva bránící protihráče a povedenou ranou se snažil obstřelit branku Racingu. Ke smůle domácích však těsně minul.

Další šancí se uvedl také Castro. Ten si naběhl na kolmici Barrala a ve vyložené příležitosti napálil pouze padajícího Toňa. Po této šanci už se fanoušci domácích chytali za hlavu. Další příležitosti měli na svých kopačkách postupně Barral, De las Cuevas a také obránce Botía, ale nikdo z nich nemířil přesně.

I přesto mohli domácí nakonec prohrát. V závěru druhého dějství jeden z domácích obránců podskočil balón a ve vyložené příležitosti se ocitl Pedro Munitis. Gólman Juan Pablo však dokázal svůj tým zachránit od další pohromy v sezóně. Racing však v utkání nepředvedl téměř nic a vítězství by pro něj bylo velmi šťastné. I remízu může nakonec považovat za parádní výsledek.

Autor: Adam Tkadlec / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele