33. kolo
11.04.2012 20:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Sporting Gijón - Levante UD 3:2

Ve středečním zápase 33. kola La Ligy dokázal Sporting Gijón vybojovat důležité tři body, když porazil Levante 3:2. Za předposlední tým tabulky se trefili postupně Óscar Trejo, Alberto Lora a Gastón Sangoy. Z valencijského týmu se dokázali prosadit pouze Valdo a Arouna Koné.

Zatímco Gijón se ještě snaží zachránit v La Lize i pro příští rok, Levante má zcela jiné cíle. Stále ještě bojuje o Ligu mistrů, což by byl velký úspěch, ale v konkurenci s Valencií a Málagou to bude mít hodně těžké.

Nicméně nevykročilo špatnou nohou. Přečkalo úvodní tlak domácích a v 16. minutě zápasu se dostalo do vedení po své první vážnější akci. Centr Javiho Venty našel Valdovu hlavu a míč zapadl za záda bezmocného brankáře Juana Pabla Colinase.

Sporting ale zabral a stačilo mu pouhých šest minut k tomu, aby srovnal stav utkání. Na přihrávku Barrala si dobře naběhl Trejo a prostřelil brankáře Gustava Munuu.

Zápas měl dobré tempo a na obou stranách bylo k vidění hned několik šancí. První úspěšný zákrok v zápase si mohl připsat Pablo po střele, kterou vyslal Nabil El Zhar. Bylo vidět, že ještě před poločasem chtějí oba týmy vést a blízko k tomu měli domácí, jmenovitě David Barral, který hlavičkoval těsně nad břevno. Na druhé straně se ve 45. minutě snažil prosadit z přímého kopu Rubén Suarez, ale Pablo jeho pokus zlikvidoval, a týmy tak šly do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

V 63. minutě se skóre opět měnilo. Tentokrát se stal z Valda asistent, když předložil skvělý míč Konému, který jej levou nohou poslal do brány. Hosté tak opět vedli.

Domácí si ale nepřipouštěli prohru a hned za 11 minut našli odpověď, když se z dálky opřel do míče Lora a nedal šanci Munuovi.

A celý stadión postavil na nohy střídající Sangoy, který se šest minut před koncem chopil míče a poslal jej bezchybně k pravé tyčce, kam Munua nemohl doskočit.

Sporting tak má 28 bodů a na záchranu ztrácí 4 body, které ho dělí od Villarrealu. Ten má ale ještě zápas k dobru. Levante je momentálně páté a na třetí Valencii ztrácí 4 body.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Moj milovani Sporting Gijón musi vyhrat a preto tipujem vyhra Gijónu 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže tvůj "milovaný" Gijon nebojuje narozdíl od Levante o LM a o záchranu také ne.Tipuji výhru hostů 1:3.

Reagovat
smazaný uživatel

Lenže ja musim dufať a myslim že Gijón sa schopi a zachrania sa

Reagovat
smazaný uživatel

aaa vyhral gijón joooooo

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Sotuen

0:2

Reagovat
placa

trochu OT: nevíte, kde bych mohl koupit dres Levante?Díky.. !!Vamos Levante!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele