26. kolo
04.03.2012 12:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Zaragoza - Villarreal CF 2:1

Velmi cenné a překvapivé vítězství si v rámci 26. kola španělské Primera Division připsala na domácí půdě poslední Zaragoza. Ta v utkání proti favoritovi z Villarrealu téměř celý zápas prohrávala, ale díky povedenému závěru dokázala stav otočit ve svůj prospěch a připsala si tři body. Na záchranu tak Zaragoza nyní ztrácí devět bodů.

Villarreal je právě prvním týmem na nesestupové pozici a na Zaragozu má tak náskok devíti bodů. Na záchranu má potom náskok pouze tři body a zažívá jednu z nejhorších sezón v historii svého působení v nejvyšší soutěži. V zápase proti Zaragoze přitom Žlutá ponorka začala výborně.

Už v 16. minutě šli hosté do vedení. Parádní přihrávku za obranu dostal Camuňas, který našel před branku úplně volného Alejandra Martinuccia a ten neměl problém překonat gólmana Roberta, který neměl šanci na balón dosáhnout - 0:1.

O pár minut později mohl Villarreal přidat druhý gól. Sám před Robertem se po dobré kombinaci ocitl Nilmar, ale v koncovce selhal. Na druhé straně zahrozili domácí z kopačky Minera, který ve vyložené příležitosti napálil pouze břevno branky hostujícího Villarrealu. První poločas už nic dalšího nepřinesl a do kabin se tak šlo za stavu 0:1 pro Žlutou ponorku.

Druhý poločas hosté drželi jednobrankové vedení, ale díky své pasivitě se dostávali zbytečně pod tlak. Zaragoza byla ve druhém dějství o něco lepší a zaslouženě dokázala otočit stav zápasu. V 68. minutě nejprve pálil střídající Orti těsně vedle pravé tyče branky Villarrealu a v této chvíli se skóre ještě neměnilo.

Villarreal držel vedení až do 85. minuty. Po smolné situaci v pokutovém území se k balónu dostal Luis García a povedenou trefou srovnal na 1:1. Po vyrovnání však hosté ještě dokázali zabrat a vypracovali si jednu velikou příležitost. V první minutě nastaveného času přestali domácí hráči hrát kvůli údajnému ofsajdu a sám před brankou se tak objevil Borja Valero, ale záložník Villarrealu ani nadvakrát nedokázal překonat gólmana Roberta.

Tentokrát se tedy potvrdilo fotbalové pořekadlo "nedáš, dostaneš". O dvě minuty později měli totiž šanci také domácí a ti ji dokázali využít. Střela z kopačky Abrahama Minera zaplula přesně k tyči branky Villarrealu - 2:1. Hosté tak nepochopitelným způsobem ztratili vyhrané utkání a Zaragoza se může radovat z velmi cenného vítězství.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Lahvac-CZ

výborně! nechtěl bych vidět Zaragozu zase v 2. lize

Reagovat
smazaný uživatel

Villarreal je u mna už sračka nech vypadne do 2.ligy aj so Zaragozou a Santanderom

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele