8. kolo
16.10.2011 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Zaragoza - Real Sociedad 2:0

Velmi povedený zápas sehrála v rámci 8. kola španělské Primera Division na domácí půdě Zaragoza, která dokázala doma porazit silný Sociedad v pohodě 2:0 a v tabulce se tak před něj dostala na devátou příčku. Hrdinou zápasu se stal portugalský kanonýr Helder Postiga, který vstřelil oba góly domácích.

Zaragoza má nyní na deváté pozici dvoubodový náskok před dvanáctým Sociedadem a do dalších kol tak může jít s klidným vědomím toho, že by první část sezóny neměla hrát v úplně nejspodnějších patrech tabulky. Nic podobného se neočekává ani v případě San Sebastianu, který má za sebou velmi úspěšnou sezónu a letos na ní chce navázat.

V zápase na půdě Zaragozy však San Sebastian nesehrál příliš dobrou partii. V utkání se sice dostal do několika šancí, ale pokaždé ztroskotal na domácím gólmanovi Robertovi nebo na své vlastní střelecké nemohoucnosti. První střela na branku v celém utkání byla navíc hned gólová a to dodalo domácím sebevědomí. V 11. minutě unikl hostující obraně po pravé straně Helder Postiga a umístěnou střelou na zadní tyč poslal svůj tým do vedení 1:0.

První poločas kromě úvodní branky příliš podívané nenabídl a v ojedinělé příležitosti se ocitl domácí Luis García, který si naskočil na roh jednoho ze spoluhráčů a hlavičkou těsně minul branku Sociedadu. Na druhé straně zahrozil střelou z hranice pokutového území Xabi Prieto, ale jeho pokusu scházela přesnost. Do kabin se šlo za těsného vedení domácích.

Zaragoza se ve druhém dějství začala soustředit spíše na defenzivní činnost a to se jí dařilo. Navíc se pouštěla do zajímavých protiútoků. Jeden z nich vyšel a byl to dokonce hned ten první v celém poločase. Po přímočaré akce se jako poslední k balónu dostal znovu Helder Postiga a přízemní ranou nedal Bravovi šanci - 2:0.

Za tohoto stavu už to měli hosté velmi těžké a snažili se bušit do pevně zabezpečené obrany Zaragozy. Na dostřel se párkrát dostali, ale pokaždé k tomu něco chybělo. V 74. minutě byl nejblíže ke snížení skóre Agirretxe, ale jeho pokus o obstřelení gólmana pouze líznul tyčku branky domácích. Dalších několik střel z dálky nebo nepřesných pokusů moc nebylo a Zaragoza v pohodě ubránila dvoubrankové vedení.

Autor: Adam Tkadlec / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele