34. kolo
15.04.2012 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Zaragoza - Granada CF 1:0

Klíčové tři body získala Zaragoza, ta udolala doma Granadu 1:0 a přiblížila se jí na rozdíl pěti bodů. Zároveň se posunula z předposledního místa na osmnácté, přiživila tak naděje na záchranu. O jedinou branku zápasu se už v šesté minutě postaral Dujmovič.

Jinak vyrovnané utkání vlastně Zaragoza neměla šanci zdramatizovat, jelikož za celých devadesát minut vyslala přímo na Robertovu bránu pouze dvě střelu. Ani domácí nebyli nikterak přehnaně aktivní, dali ale rychlý první gól a svůj náskok si už ohlídali. Uběhlo ovšem jen dvanáct vteřin a Roberto už se musel mít na pozoru, Martins ale o pořádný kus netrefil. V páté minutě přišla jedna z oněch dvou zmíněných střel na branku v podání Granady, hned z toho přitom byla obrovská možnost. Po krásně sehraném rychlém útoku se sám před Roberta dostal Benítez, prudkou střelou ale trefil jen břevno.

A Zaragoza trestala prakticky okamžitě. Už z protiútoku utekl po pravé straně Aranda, zpětnou přihrávkou našel na hranici šestnáctky nabíhajícího Dujmoviče a ten nádhernou ranou do šibenice otevřel skóre utkání. Do první půle už se pak vešel jen pokus Zuculiniho, který sice zajímavě protáhl Césara, překonat ho ale nedokázal. A také šance Oriola, jež ovšem gólem neskončila.

Domácí byli lepší a po obrovské chybě Gómeze se v čisté gólovce ocitl střelec gólu Dujmovič, který si ještě položil na zem dvojici bránících hráčů, v zakončení ale selhal a zblízka minul. Druhý poločas se celkově nesl spíše ve znamení tuhého boje ve středu pole, z poměrně dlouhého časového úseku stojí za zmínku snad jen nepřesný pokus Jary. Hosté dělali velké individuální chyby v obraně, čehož mohl v jednom případě využít střídající Postiga, jenže minul.

Druhá a zároveň poslední příležitost Andalusanů přišla devět minut před koncem, i v tomto případě musela Zaragozu zachránit branková konstrukce. A tentokrát šlo o pravou tyč, která zastavila krásnou ránu Beníteze. V nastaveném čase byl ještě vyloučen domácí Ruben Micael, na důležitém tříbodovém zisku pro domácí to ale nic nezměnilo.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele