19. kolo
14.01.2012 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Zaragoza - Getafe CF 1:1

Šestnáctý den měsíce října. Přesně na toto datum připadá poslední tříbodová radost hráčů Zaragozy, od té doby uplynulo už jedenáct dalších klání a Blanquillos nepoznali chuť vítězství. Na onu cifru byla série natažena dnes v podvečer, kdy Zaragoza nedokázala udržet vedení nad Getafe a brala pouze bod za remízu 1:1. Zůstává tak beznadějně poslední, naopak Getafe je tak trochu oproti očekáváním na slušné dvanácté příčce.

Podle předpovědí ale probíhal začátek zápasu, kdy se na hřišti prakticky nic nedělo. Vůbec první střelu utkání si připsal až po čtvrthodině hry hostující Barrada, ovšem nenašel prostor mezi dvěma obránci Zaragozy, a tak tečovaná rána skončila vedle branky. Na druhé straně pálil Obradovič, jenže jeho hlavičce scházela přesnost.

Nyní se přesuňme až do třicáté minuty, kdy byla na stadionu La Romareda k vidění vůbec první střela mířící mezi tři tyče. Náznak šance měli domácí, v pokutovém území se totiž obtočil kolem bránícího protihráče Postiga a levačkou mířil do protipohybu gólmana Getafe Moyi, ten ale skvělým reflexivním zákrokem stihl zakročit.

Ve třicáté deváté minutě už se Zaragoza zaslouženě radovala z vedoucí branky, když od rohového praporku odcentroval Luis García, v šestnáctce nejvýše vyskočil Maurizio Lanzaro a nádhernou hlavičkou pod břevno nedal Moyovi žádnou šanci. Ještě před přestávkou mohl vyrovnat Casquero, ale Roberto bez větších potíží situaci vyřešil.

Do druhého dějství vstoupilo o něco lépe Getafe, jenž se tlačilo do zakončení hlavně zásluhou své záložní řady, aktivní Casquero ale několikrát pálil jen do některého z bránících fotbalistů. A když už míč překonal hustý obranný val soupeře, skončil pro změnu nad břevnem.

Hosté byli čím dál více nebezpeční ze standardních situací, hlavně tedy rohových kopů. Po jednom z nich hlavičkoval mimo Valera, z dalšího rohu už ale udeřilo. Po centru Pedra Leona se dral ke gólové hlavičce Miku, u balónu však byl o něco dříve domácí Javier Paredes, nedokázal se včas zorientovat a hlavičkoval do vlastní sítě - 1:1.

Opařená Zaragoza se na odpověď nezmohla, Getafe zase vypadalo s bodem spokojeno, a tak se do konce utkání už nic podstatného nestalo. Záchranářský souboj skončil asi zaslouženou plichtou a domácí musí co nejrychleji navázat na říjnový duel s Realem Sociedad, jinak se zachrání jen těžko.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zaragoza je valec potvrdi to proti Getafe typ 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
randi

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele